Voždovac dobija vlast u januaru

Izvor: S media, 25.Dec.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voždovac dobija vlast u januaru

"Svi organi opštinske vlasti na Voždovcu trebalo bi da budu konstituisani u januaru", najavio zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da u razgovorima sa koalicijom Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija još nije bilo reči o kadrovskim rešenjima, ali da je zbog rezultata izbora sasvim jasno da će na čelu opštine Voždovac biti neko iz Srpske napredne stranke.

"Razgovori sa koalicijom DŠ-NS teku u najboljem redu", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je Vučić.

On je optužio stranke koje su na vlasti na republičckom nivou da imaju loš odnos prema opštinama u kojima nemaju većinu i to obrazložio činjenicom da opštine Voždovac i Zemun, bez obzira na svoju veličinu i broj stanovnika, imaju neuporedivo manji budžet za kapitalna ulaganja od opštine Surčin.

"Voždovcu je namenjeno 40 miliona za kapitalna ulaganja, 45 miliona namenjeno je Zemunu, a Surčinu 92 miliona dinara", kazao je Vučić.

Vučić je rekao i da će se Srpska napredna stranka ukoliko dodje na vlast obračunati sa huliganima i svima koji prete i ugražavaju bezbednost svojih neistomišljenika.

"Različitosti i posebnosti moramo poštovati i država je tu da to obezbedi", kazao je Vučić i dodao da će se Srpska napredna stranka za to boriti ne samo izjavama već konkretnim akcijama.

Vučić je rekao i da ukoliko bi Srpska napredna stanka bila na vlasti niko ne bi ugrozio ni učesnike "Parade ponosa".

"Ne bi ih ja obezbedjivao, to je posao države, ali ih niko ne bi ugrozio", kazao je Vučić.

Član ekonomskog tima Srpske napredne stranke Dejan Miljković ukazao je da budžet Srbije za 2010 neće biti razvojan već budžet blagostanja za ministre u Vladi Srbije.

On je predstavio i analizu troškova mladog bračnog para sa bebom, prema kojoj je za najosnovnije troškove koji ne podrazumevaju odeću, obuću, prevoz i cigarete potebno 28.600 dinara.

"Prema podacima Zavoda za statistiku, u 120 od ukupno 167 opština u Srbiji prošečna plata je manja od tih troškova", kazao je Miljković.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS: Blasti na Voždovcu u januaru

Izvor: RTS, 25.Dec.2009

Razgovori sa koalicijom DSS-NS oko formiranja vlasti u opštini Voždovac još uvek traju, rekao Aleksandar Vučić i dodao da očekuje da će se vlast u toj opštini konstituisati do kraja januara...Svi organi opštinske vlasti na Voždovcu trebalo bi da budu konstituisani u januaru, najavio je zamenik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.