Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači, niste sami

Gradski sekretarijat za saobraćaj započeo je juče akciju "Vozači, imajte na umu, nikad niste sami na drumu", tokom koje će biti podeljeno više od 50.000 letaka sa apelom na vozače da obrate pažnju na motocikliste u saobraćaju. Akcija, koja je organizovana na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice, ima za cilj da ukaže na propuste motociklista tokom vožnje. U prestonici ima oko 50.000 dvotočkaša.

Duško Marušić, iz Sekretarijata za saobraćaj, rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda ova akcija promovisati "bezbedno i tolerantno ponašanje u saobraćaju". On je istakao da su vozači motora ravnopravni učesnici u saobraćaju, tako da se ostali vozači prema njima moraju odnositi sa puno pažnje. Marušić je podsetio da saobraćajne nesreće podjednako izazivaju vozači automobila i motora, i da 70 odsto motociklista koji su učestvovali u nezgodama nisu imali zaštitnu opremu. Leci će se deliti i preko šaltera Gradske uprave, "Parking servisa", GSP - a, "Beograd-puta"....

Leci su deljeni vozačima automobila kako bi im bilo ukazano na propuste koje sami čine, a ne na propuste motociklista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.