Vozači malo koriste Savski most

Izvor: Blic, 03.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači malo koriste Savski most

Iako je Savski most pre tri dana otvoren za saobraćaj stiče se utisak da ga vozači slabo koriste o čemu svedoče ogromne gužve koje su u ponedeljak i utorak zabeležene na „Galzeli" i Brankovom mostu. Saobraćajni stručnjaci kažu da je u pitanju stvar navike i da će vrlo brzo vozači ponovo koristiti Savski most kao i pre rekonstrukcije.

Čudi činjenica da vozači retko prelaze ovim putem preko Save iako je protočnost mosta duplo veća nego ranije. Još jedna olakšavajuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okolnost je i to što im je sada omogućeno levo skretanje iz pravca mosta u Karađorđevu ulicu, pa vozači ne moraju po svaku cenu da idu na Brankov most. Zbog bolje protočnosti ukinuta je krivina „S" sa novobeogradske strane. Vozačima koji se ulicom Vladimira Popovića kreću ka mostu dozvoljeno je desno skretanje u ulicu Zemunski put i kretanje po tramvajskim šinama do mosta, kako se ne bi momoilazili sa vozilima koja idu ka Novom Beogradu.

- Tačno je da se manje koristi Savski most, a pravi razlog zaista ne znam. Danas sam prelazio preko Brankovog mosta i primetio da na Savskom ima veoma malo vozila. Verovatno je u pitanju navika - kaže dispečer „Žutog taksija".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.