Volonteri u akciji „Naš Beograd“

Izvor: S media, 11.Jun.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri u akciji „Naš Beograd“

Tradicionalna velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom „Naš Beograd“ održaće se sutra na nekoliko lokacija u Beogradu i okupiće više od 400 volontera – zaposlenih u kompanijama članicama Foruma.

Cilj akcije „Naš Beograd“ je promovisanje koncepta volontiranja zaposlenih u domaćem poslovnom sektoru, kao i podsticanje građanskog aktivizma i povezivanje privatnog, javnog i civilnog sektora u rešavanju problema lokalne zajednice.

Volonteri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će biti angažovani u nekoj od volonterskih aktivnosti koje će se od 10 do 14 časova odvijati na više lokacija u Beogradu:

Dom za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“ - akcija čišćenja doma, sređivanje terena za basket i druženje s decom.

O.Š. „Dušan Dugalić“, osnovna škola za decu sa ometenošću u mentalnom razvoju - akcija čišćenja dvorišta škole, farbanje i lakiranje klupica, postavljanje krova na „letnjim kućicama“, postavljanje žardinjera.

Deca bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“ - akcija sređivanje dvorišta, farbanje fasade, sređivanje prostora bivšeg „zoo vrta“; krečenje kreativnih soba, pravljenje sadnica za terase.

Gerontološki centar, PJ „Dom Bežanijska kosa“ - akcija uređenja dvorišta – farbanje klupica, košenje, čišćenje; ulepšavanje soba – postavljanje i sađenje rasada u sobama i na terasama takozvanih ležećih korisnika, druženje sa korisnicima.

Društvo za pomoć osobama ometenim u razvoju MNRO – Stari Grad - akcija pomoć u „Skloništu“ – reciklažnom centru: vršiće se razvrstavanje reciklažnog otpada, njihovo slaganje, razvrstavanje; pomoć u uređenju „Skloništa“

Park prijateljstva – Ušće - akcija uređenja pešačkih staza, druženje srednjoškolaca, interaktivna predstava na temu rešavanja sukoba i nasilja nad mladima



NVO "Kreativno edukativni centar - KEC" od - izlet na Avalu sa korisnicima centra , igranje društvenih igara i druženje.


Magazin „Liceulice“ – obuka budućih prodavaca ovih “uličnih” novina – beskućnika i mladih koji žive i rade na ulici.

Beogradska tvrđava – 50 volontera osvežiće farbom 200 parkovskih klupica

Akciji će se pored brojnih zaposlenih pridružuti i ličnosti koje će svojim kredibilitetom i i zalaganjem ukazati na važnost doprinosa zajednici u kojoj žive i rade.

Na mnogim lokacijama prisustvovaće zvaničnici iz nadležnih vladinih institucija, ali i poznate ličnosti koje će svojim zalaganjem ukazati na važnost korporativne društvene odgovornosti, koja se ne ogleda samo u donacijama, već stavlja akcenat na različite načine na koje kompaniije, njihovi zaposleni, ali i svi sugrađani, mogu doprineti boljem životu u našem gradu. „Naš Beograd“ pripada svima nama jednako, i iz tog razloga Forum poslovnih lidera zajedno sa svojim zaposlenima – volonterima poziva sve sugrađane na brigu o društvenom i prirodnom okruženju i na volonterski doprinos rešavanju problema u zajednici.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Poznate ličnosti kao volonteri

Izvor: Story, 11.Jun.2010

Tradicionalna velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom Naš Beograd održaće se 12. juna 2010. godine na nekoliko lokacija u Beogradu i okupiće više

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.