Volonteri kreću u veliko spremanje

Izvor: Politika, 18.Maj.2012, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri kreću u veliko spremanje

Zaposleni u dvadesetak međunarodnih i državnih kompanija sutra će četvrti put biti deo akcije „Naš Beograd”

Više stotina zaposlenih u vodećim međunarodnim i državnim kompanijama volontiraće na 12 lokacija širom prestonice, u sklopu velike akcije – „Naš Beograd” koja će sutra od 10 do 14 biti održana četvrti put. Učesnici će doprineti ulepšanju ambijenta glavnog grada, zaštiti životne sredine i poboljšanju kvaliteta života sugrađana iz ugroženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << socijalnih grupa.

Zaposleni u kompanijama koji se okupe u subotu pomoći će i ustanovama socijalne zaštite. Volonteri će raditi na uređenju unutrašnjih i spoljašnih prostora u Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, OŠ „Dušan Dugalić”, Specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju, domovima za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj” i „Moša Pijade” i Domu penzionera „Bežanijska kosa”. Angažovaće se i u Kreativno-edukativnom centru za mentalno nedovoljno razvijene osobe – KEC MNRO, Društvu za pomoć MNRO Stari grad „Živimo zajedno” i u vrtićima „Lunja”, „Guliver” i „Duga”.

– „Naš Beograd” je od 2011. deo međunarodne kampanje „Give & Gain Day” koja se održava u 14 zemalja širom sveta. Ukupno je u sklopu ove kampanje u svim državama gde je održana volontiralo oko 30.000 zaposlenih – navode organizatori iz Foruma poslovnih lidera Srbije.

Akciji su se ove godine priključili zaposleni iz dvadesetak kompanija, a u realizaciji su učestvovali Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, Grad Beograd, „SMart kolektiv” i Institut za održive zajednice.

----------------------------------------------

Uređenje Kalemegdana i Banjičke šume

Volonteri će sutra krenuti i na Beogradsku tvrđavu, gde će u parku na Kalemegdanu ofarbati i klupe. U drugom delu prestonice, doprineće ulepšavanju ambijenta u Banjičkoj šumi, zaštićenom spomeniku prirode.

N. B.

objavljeno: 18.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.