Izvor: Politika, 31.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik frizerskog salona pretio samospaljivanjem

Sudski izvršitelji pokušali da isele salon zbog zakasnelog plaćanja kirije. – Posle sat i po dramu u lokalu u Ulici maršala Birjuzova sprečio gradonačelnik

Prolaznici u Ulici maršala Birjuzova, juče oko 13 časova osetili su jak miris benzina koji je dopirao iz pravca frizerskog salona „Dejan”, u broju 22. Dejan Mišić, vlasnik lokala, polio je svoju radnju benzinom i zaključao se u njoj uz pretnju da će se spaliti, pošto mu je ekipa sudskih izvršitelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pokucala na vrata sa nalogom za iseljenje iz poslovnog prostora. Sat i po Mišić je odbijao da u salon pusti bilo koga, uključujući i policiju, a vrata je otključao tek kada je Dragan Đilas, gradonačelnik, došao sa njim da pregovara. Iza zatvorenih vrata njih dvojica razgovarali su nasamo nekoliko minuta. Gradonačelnik je izašao iz salona i zamolio sudske izvršitelje da „sa sprovođenjem naloga sačekaju do daljnjeg”.

– Ne možemo dozvoliti da se čovek spali. Ovo je za sada privremeno rešenje kome se pristupilo da ne bi došlo do gubitka života, ali će problem svakako biti rešen institucionalnim putem – samo je kratko rekao Đilas.

Mišić je novinarima objasnio da je na ovaj način hteo da onemogući „izvršenje nepravedne sudske odluke” po kojoj je trebalo da izmesti frizerski salon iz lokala zbog neplaćene kirije, i da je gradonačelnika pozvao jer ga poznaje odavno iz vremena kada ga je šišao.

– Krajem 2006. godine ostali smo dužni tri mesečne zakupnine od po 40.000 dinara, ali smo ih platili sa zakašnjenjem, početkom januara 2007. Već 15 godina iznajmljujem lokal od Javnog preduzeća „Poslovni prostor Stari grad”, a oni su pokrenuli sudski postupak jer sam neznatno okasnio sa plaćanjem – rekao je Mišić i dodao da je sa „Poslovnim prostorom” prvobitno potpisao ugovor do 2010. godine.

U Trgovinskom sudu u Beogradu protiv vlasnika salona „Dejan” već godinu dana se vodi proces, a ovo rešenje o iseljenju nije prvo. Prema Mišićevim rečima, ni njemu ni njegovoj ženi do sada nisu uručene nikakve sudske odluke.

– Zakasnele rate smo isplatili, a računi za kiriju prestali su da stižu u novembru 2007. U martu 2008. sam u „Poslovnom prostoru” proverila zašto nema računa i saznala sam da je protiv nas pokrenut postupak kao i da je lokal preveden na ime izvesnog Vladana Tripkovića iz Ralje. Onda je sud izdejstvovao da nastavimo plaćanje zakupa dok se predmet ne reši, pa su u oktobru 2008. računi za kiriju ponovo počeli da stižu i mi smo ih plaćali. Prvo ročište zakazano je za 20. maj ove godine, i nameravali smo da se pojavimo, ali je iz nekog razloga izvršni tim suda „poranio” i hoće da nas iseli. Nismo ni izašli pred sudiju, a presuda je donesena – kaže Vesna Mišić, supruga vlasnika salona. Prethodno rešenje o iseljenju ostalo je, kaže, „u nečijoj fioci”, te da je poslednje, jedino koje im je stiglo, predato Dejanovom sedamdesetpetogodišnjem ocu koji ga je primio „ne znajući šta potpisuje”. Mišićeva je rekla i da su spremni da plate potraživanja u periodu „vakuuma” kada računi nisu stizali.

Direktorka „Poslovnog prostora Stari grad” Ljiljana Mišković rekla je da je prostor otkazan zakupcima zbog neplaćanja računa.

Prema Mišićevim rečima, minulog petka su ga pozvali iz suda i rekli da će u ponedeljak doći da izvrše odluku o iseljenju što ga je navelo da spremi kantu benzina.

M. L.

[objavljeno: 31/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama

Izvor: Kurir, 31.Mar.2009

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas sprečio je juče frizera Dejana Mišića da izvrši samoubistvo! Spektakularnom spasavanju prethodila je prava drama. Mišiću, vlasniku frizerskog salona "Dejan", pretilo je iseljenje iz lokala, zbog čega je odlučio da se zabarikadira u salon, polije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.