Visoke temperature prekinule saobraćaj na dve pruge

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2017, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoke temperature prekinule saobraćaj na dve pruge

"Srbija Voz" saopštio je da je zbog kvara između stanica Bistrica i Prijepolje, prekinut redovan saobraćaj u 15.10, što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza iz Beograda za Bar. Takođe, od 15.20 je prekinut saobraćaj i na pruzi Niš - Dimitrovgrad što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza za Sofiju.

Do kvara na pruzi Beograd - Bar je došlo zbog pojave "sunčane krivine", odnosno deformacije i krivljena šina zbog visokih temperatura na tom delu pruge. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Međunarodni voz će nastaviti da saobraća iz stanice Priboj u kojoj je zaustavljen, kada se uklone smetnje na pruzi, dodaje se u saopštenju.

Osoblje "Srbija Voz" je obavestilo putnike o nastaloj situaciji i obezbeđeno im je osveženje.

Sve informacije mogu se naći na veb sajtu "Srbija Voz", kao i na Fejsbuk stranici.

Srbija Voz je obezbedilo autobuski prevoz za 110 putnika do Dimitrovgrada, a u organizaciji Bugarskih železnica putnici će nastaviti putovanje vozom do Sofije.

Uzrok prekida je iskliznuća jednih kola iz sastava teretnog voza zbog pojave "sunčane krivine", odnosno deformacija šina zbog vrućine izmedju službenih mesta Staničenje i Pirot.

Prva procena "Infrastrukture železnica Srbije" jeste da će otklanjanje posledica iskliznuća i popravke koloseka trajati minimum pet sati, navodi se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srbija Voz: U prekidu saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Avg.2017

"Srbija Voz" saopštio je danas da je zbog kvara između stanica Bistrica i Prijepolje, prekinut redovan saobraćaj u 15.10 , što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza iz Beograda za Bar...Do kvara je došlo zbog pojave "sunčane krivine", odnosno deformacije i krivljena šina zbog visokih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.