Vetar srušio dve lipe!

Izvor: Press, 17.Maj.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar srušio dve lipe!

Jak olujni vetar iz korena je juče iščupao dva stabla lipe! Zbog štete koju je vetar napravio na ulicama, ekipe JKP „Zelenilo Beograd" intervenisale su čak osam puta, a povređenih nije bilo, niti je pričinjena veća materijalna šteta!
Deset metara visoka lipa na Senjaku obrušila se na strujne kablove u Sitničkoj ulici. Prilikom pada lipe stabla debljine oko 40 centimetara, na sreću, niko nije povređen.
Sugrađani iz ulice Slavoljuba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vuksanovića su oko 9 sati zatekli „prepreku" pred ulazom u svoje garaže. Naime, petnaest metara dugačka lipa, pod naletom vetra isčupana iz korena, pala je pred garažni ulaz i blokirala ga.
Takođe, dugačka prelomljena grana visila je sa topole u Gramšijevoj na Novom Beogradu, pa je na poziv komunalne inspekcije, intervenisala ekipa „Zelenila".
Zbog vetra je juče nakratko bio prekinut i saobraćaj u žutoj kolovoznoj traci Bulevara despota Stefana. Šest metara dugačka hrastova grana koju je vetar odlomio pala je u tom bulevaru kod broja 108. Osim žute trake, zauzela je i deo desne saobraćajne trake. Do dolaska radnika, saobraćaj u žutoj traci je bio zaustavljen, dok se u desnoj odvijao otežano. Kako u momentu pada grane nije bilo ni pešaka ni vozila u blizini, i ovde, srećom, nije bilo povređenih. Prekida u saobraćaju zbog srušene grane bilo je i u Venizelosovoj ulici.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Olujni vetar lomio stabla u Subotici

Izvor: Blic, 18.Maj.2010, 01:55

Subotica, Kikinda - Vetar koji je juče u severnoj Bačkoj duvao brzinom od 21 metar u sekundi, u centru i okolini Subotice porušio je nekoliko stabala. Niko nije povređen, ali je u Kumičićevoj ulici na jednu od limenih garaža palo drvo i potpuno je uništilo. Istovremeno, zbog obilnih kiša, u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.