Vesić: Ulažemo ravnomerno u sve delove Grada

Izvor: Studio B, 12.Dec.2015, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Ulažemo ravnomerno u sve delove Grada

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas novoizgrađeno dečje igralište u Ulici Stjepana Stupanca u naselju Železnik.

Obilasku igrališta prisustvovali su i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor JKP „Zelenilo-Beograd" Slobodan Stanojević.

- Ovo dečje igralište nalazi se odmah pored vrtića „Veseljko" i urađeno je na predlog građana i predsednika opštine Srđana Kolarića. Poslednjih decenija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u ovaj deo grada nije ulagano i zato smo dobili molbu građana da na ovoj do sada potpuno neuređenoj zelenoj površini izgradimo dečje igralište površine dve hiljade metara kvadratnih, što je ukupno koštalo oko šest miliona dinara. Danas je ovde potpuno novo dečje igralište na kome postoje prostori za odmor, šah table i sve drugo što jedan prostor za slobodno vreme treba da sadrži. Zelenilo je uradilo odličan posao, sva gradska igrališta urađena su po istim standardima, sva imaju gumene podloge i domaće sprave sa uputstvima za korišćenje. Na ovaj način pokazujemo da možemo većinu stvari da uradimo sami, a ne da uvozimo. Pokazujemo i da su nam važni svi delovi grada, a sledeće godine ćemo uz saradnju građana i rukovodstva opštine nastaviti da rešavamo i druge urgentne potrebe stanovnika Čukarice - rekao je Goran Vesić.

Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica podsetio je da je ovo šesto igralište na teritoriji opštine koje je ili izgrađeno ili rekonstruisano.

- Naš Cilj je da svako naselje na opštini Čukarica dobije jedno ovakvo igralište, a pored njih uradili smo i veliki broj staza, prilaza, stepeništa, rampi za invalide i to ćemo nastaviti da činimo i ubuduće. Nastavljamo sa radovima iako je zimski period, a u sledećoj godini uradićemo još više jer imamo veoma dobru saradnju sa građanima, Gradom Beogradom i njegovim komunalnim preduzećima - rekao je Kolarić.

Na igralištu su postavljeni novi zastori od zelenih gumenih ploča za bezbednu dečju igru, novi mobilijar sa modernim ljuljaškama, klackalicama i vrteškama, kao i nove klupe. U neposrednoj blizini igrališta postavljeni su novi stolovi za šah i uređena je zelena površina.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otvoreno novo dečje igralište u Železniku

Izvor: Akter, 12.Dec.2015

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas novoizgrađeno dečje igralište u Ulici Stjepana Stupanca u naselju Železnik..Poslednjih decenija u ovaj deo grada nije ulagano i zato smo dobili molbu građana da na ovoj do sada potpuno neuređenoj zelenoj...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.