Vesić: U planu rekonstrukcija Pionirskog i Zemunskog parka

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: U planu rekonstrukcija Pionirskog i Zemunskog parka

Pored uređenja malih, počela je rekonstrukcija i velikih parkova u Beogradu. Samo za park na Ušću izdvojeno je za ovu godinu 240 miliona dinara. Takođe je planirana i rekonstrukcija Pionirskog i Zemunskog parka, čime ispunjavamo ono što smo obećali građanima, a to je da ćemo im vratiti javne površine i urediti ih u zelene oaze, najavio je gradski menadžer Goran Vesić prilikom početka radova na uređenju zelene površine kod Kalenić pijace.

- Ovaj prostor bio je uzurpiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od nelegalnih, privremenih obejakata od 1991. i bio je ruglo grada. Ove godine smo izdvojili za uređenje parkova oko 600 miliona dinara ili pet miliona evra - dodao je Vesić.

Za poslednje tri i po godine na teritoriji prestonice urađena su 53 dečja igrališta, 22 teretane na otvorenom.

On je dodao da uređenje nove zelene površine treba da se posmatra u okviru uređenja Kalenić pijace, čija je obnova krenula sa podizanjem novih lokala u Njegoševoj.

– Obnova Kalenić pijace kreće u svoju drugu fazu, čime je predviđeno uređenje dela Ulice Maksima Gorkog i uklanjanje montažne garaže, te će taj deo takođe prerasti u javni prostor. Treba istaći da se u ovom delu nalazi i određeni broj fasada koje nisu u zadovoljavajućem stanju, čija će obnova uslediti u poslednjoj, četvrtoj fazi rekonstrukcije Kalenić pijace – najavio je pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Od 600 miliona dinara za preuredjenje parkova u Beogradu, za Ušće 240 miliona

Izvor: Beta, 06.Sep.2017

Grad Beograd je ove godine izdvojio za preuredjenje parkova oko 600 miliona dinara ili oko pet miliona evra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.Vesić je naveo da je samo za Park Ušće za ovu godinu izdvojeno 240 miliona dinara."Radiće se u više faza u narednih nekoliko godina, posle...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.