Vesić: Turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu

Izvor: Blic, 21.Feb.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu i da će gGradska uprava učiniti sve da se obogati i učini što atraktivnija turistička ponuda prestonice.

Vesić je, nakon sastanka ministara turizma Srbije i Crne Gore, Rasima Ljajića i Branimira Gvozdenovića na Sajmu turizma u Beogradu, rekao da je veoma značano što je i Beograd bio deo razgovora ministara o turističkoj saradnji i zajedničkom nastupu na trećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tržistima dve države.

- Oni su se dogovorili o zajedničkim nastupima Srbije i Crne Gore na drugim tržištima. Beograd će dati svoj doprinos tome tako što će biti deo svake ponude turističkih agencija, što će nadamo se doprineti većem broju turista u prestonici. Beograd je možda i najatraktivniji turistički deo Srbije, mi svakog meseca imamo veći broj turista, a u odnosu na prošlu godinu duplirali smo broj turista - istakao je Vesić.

On je naveo da je turistička ponuda Beograda sve bolja i da će gradska uprava narednih godina uraditi mnogo toga da bi se povećala atraktivnost Beograda turistima.

Vesić je najavio da će u naredne četiri godine centar Beograda između Zelenog venca, Trga republike, Braće Jugovića i Tadeuša Košćuška, odnosno Pariske ulice, biti pretvoren u pešačku zonu.

- Imamo nameru da u ovoj godini uradimo 100 fasada, posvetićemo se uredjenju Kalemegdana, kao i Skadarlije, jer su to mesta u koja dolaze strani turisti. Trudićemo se da napravimo bolju ponudu za strane turiste u Beograd - rekao je on. Prema njegovim rečima, postoji i mnogo atraktivnih mesta koje je moguće iskoristiti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.