Vesić: Povećaćemo prihode, ali prevoz mora da se plaća

Izvor: Studio B, 30.Dec.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Povećaćemo prihode, ali prevoz mora da se plaća

Više od 400.000 Beograđana 1. februara će plaćati niže cene gradskog prevoza i to je ono što smo uspeli da uradimo posle šest meseci analiza postojećeg tarifnog sistema, kaže gradski menadžer Goran Vesić

- Doneli smo odluku da od 1. februara mesečna cena karte umesto sadašnjih 3.275 dinara košta 2.990 dinara, što je značajno sniženje cena jer mislimo da smanjenjem cena možemo doći do povećanih prihoda. Kada je Skupština grada 2010. godine povećala cene, tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je više od 100.000 ljudi prestalo da plaća kartu u prevozu. Mi ćemo spuštanjem cene karte omogućiti građanima da dobiju karte po povoljnijim uslovima - rekao je Vesić za TV pink i dodao da su cene za povlašćene kategorije građana, kao što su studenti, invalidi, nezaposleni, smanjene sa 1.120 dinara na 1.090 dinara.

Prema njegovim rečima, najviše promena ima kod penzionera jer su do sada oni bili dosta nelogično podeljeni samo na dve kategorije i to po starosti, bez obzira na to koliki im je iznos penzije.

- Sada su svi penzioneri podeljeni u četiri kategorije. U prvoj kategoriji su penzioneri čija penzija ne prelazi 10.000 dinara i oni ubuduće neće plaćati ništa, za njih će prevoz biti potpuno besplatan. Penzioneri koji imaju penziju od 10 do 25 hiljada dinara, kojih je najviše, ubuduće će plaćati istu cenu kao i do sada. Penzioneri koji primaju od 25 do 50 hiljada dinara plaćaće 990 dinara mesečno, a oni čija penzija prelazi 50 hiljada dinara ubuduće će plaćati polovinu buduće mesečne karte za zaposlene, a to je 1.495 dinara - rekao je gradski menadžer.

Vesić je podsestio da novi tarifni sistem stupa na snagu 1. februara, s tim što će za penzionere koji imamu penzije veće od 50 hiljada dinara početi 1. marta, a u narednim danima građani će biti obavešteni na koji način i kada će koja mera stupiti na snagu.

- Mi smo se kao Skupština grada potrudili prvi put posle dvadesetak godina da u gradu spustimo cenu neke usluge upravo da bi graćanima omogućili da plaćaju jeftinije. Uveli smo godišnju kartu koja znači da u svakoj kategoriji ko plati za 11 meseci može da se vozi 12 meseci, a kod plastične kartice, ko uplati 900 dinara dobija još 100 dinara gratis. Na sve načine omogućili smo građanima da jeftinije plaćaju prevoz, ali to podrazumeva da karta mora da se plaća. Verujem da će većina građana pozitivno odgovoriti na ovo sniženje i da će i oni koji do sada nisu kupovali karte sada koristiti razne povoljnosti - rekao je Vesić.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.