Vesić: Političari za teške odluke

Izvor: Studio B, 03.Nov.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Političari za teške odluke

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da niko nije postao veliki političar na lakim temama i dodvoravanju birača, već rešavanjem teških problema. On je ocenio da su takvi ljudi Milan Stojadinović, Zoran Đinđić i Aleksandar Vučić.

U zemljama koje nemaju dugu demokratsku tradicija političari ne razmišljaju o politčkom programu, daju olako obećanja u kampanjama za koje misle da će se svideti biračima, a potom sprovode program koji je posledica trenutnog raspoloženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << javnosti, rekao je Vesić na predavanju studentima Fakulteta političkih nauka.

Imali smo mi u prošlosti takvih političara, rekao je Vesić, i oni uvek skupo koštaju državu. Tu ima ona jevrejska poslovica - mogao si da se dopadneš nekome da nisi pokušao da se svidiš svima, dodao je on.

Vesić je istakao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić tokom dosadašnjeg mandata donosnio samo teške odluke. U pregovorima sa Prištinom, prilikom smanjenja plata i penzija, razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom, to su sve nepopularne mere. Vučić ima veliku podršku građana iako govori nepopularne stvari jer građani veruju u njegove namere i posvećenost da bude bolje, rekao je Vesić.

Srbija je na dobrom putu i posle dugo vremena je političar na njenom čelu koji razume odnose u svetu i položaj Srbije, ocenio je Vesić. Vesić je ukazao da je političari moraju biti svesni posledica odluka koje donose.

On je studentima govorio o tribinama koje gradska vlast organizuje i raznim delovima Beograda, uključivanju građana u donošenje odluka, najavio je izradu aplikacije za mobilne telefone putem koje će građani direktno moći da komuniciraju sa Gradskom upravom.

On je najavio usvajanje novog statuta grada i zakona o glavnom gradu, kao i želju uprave grada da sarađuje sa civilnim sektorom, univerzitetom i medijima. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.