Vesić: Obnovljeno školsko dvorište u školi Jovan Miodragović na Vračaru

Izvor: Kurir, 12.Jun.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Obnovljeno školsko dvorište u školi Jovan Miodragović na Vračaru

Uređenje ovog školskog dvorišta primer je kako mogu da se animiraju kompanije i pojedinci da rade socijalno odgovorne poslove i pomažu razvoj zajednice, istakao je gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović i direktor  JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević svečano su danas otvorili igralište u Osnovnoj školi „Jovan Miodragović” na Vračaru, koje je obnovljeno sredstvima iz donacije.

– Uređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovog školskog dvorišta primer je kako mogu da se animiraju kompanije i pojedinci da rade socijalno odgovorne poslove i pomažu razvoj zajednice. Nadam se da će ovaj potez podstaći i druge kompanije i pojedince, jer ne mora sve da se uradi novcem iz gradskog budžeta već treba podsticati zadužbinarstvo i socijalnu odgovornost, po čemu je nekad naše društvo bilo poznato – ukazao je Vesić.

On je najvio da će u septembru ponovo posetiti tu školu i prisustvovati času na kome će učenici izneti ideje šta treba promeniti u okolini škole. Ujedno je najavio da će tada biti urađena adaptacija prostorije za produženi boravak dece u toj školi u koju će biti uloženo 2, 5 miliona dinara.

– To je sjajna prilika da deca vide da mogu da menjaju okolinu i da, ako su uporni, mogu da promene stvari nabolje – istakao je gradski menadžer.

Donator Dušan Simić iz Novog Sada zahvalio je na inicijativi Grada što je kompaniji, koju on predstavlja, pružena prilika da bude društveno odgovorna i da donira ovo igralište za decu Beograda.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Miogragović” Vera Šainović navela je da je reč o divnom poklonu na kraju školske godine, i dodala da su učenici pomagali u radovima farbajući klupe, sadeći cveće, ali i organizovali različite humanitarne aktivnosti, poput sakupljanja reciklažnog otpada.

– Na igralištu su postavljene gumene ploče, koje sada predstavljaju standard za sva igrališta koja se grade ili obnavljaju u Beogradu – istakao je direktor JKP „Zelenilo Beograd” Slobodan Stanojević.

On je prezirirao da je do sada više od 100 igrališta dobilo gumenu zaštitnu podlogu koja je napravljena od reciklažnog materijala, kao i da se više ne postavlja betonska podloga.

Prethodno su gradski čelnici, uz podršku radnika „Zelenila”, učestvovali u sadnji ukrasnog cveća sa učenicima škole. Radovi na obnovi dvorišta obuhvatili su i popravku rekvizita, postavljanje gumene podloge i novih ivičnjaka, uz ozelenjavanje dvorišta, a novac u iznosu od milion dinara doniralo je preduzeće „Soko sistem” iz Novog Sada.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.