Vesić: Na Vučićevu inicijativu, Beograd dobija 54 fontane

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Na Vučićevu inicijativu, Beograd dobija 54 fontane

Beograd će dobiti 54 nove fontane na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTS-u.

Nove fontane biće postavljene na mestima koja sada izgledaju zapušteno, poput kružnih tokova na Novom Beogradu i kod Bogoslovije, odnosno Topčiderske zvezde, najavio je Vesić.

To neće biti fontane poput one na Slaviji u smislu veličine, ali će biti na mestima na kojima ih do sada nije bilo, precizirao je on i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će fontane biti izgrađene u narednih nekoliko godina.

U pitanju je, kako kaže, deo kontinuiranih napora da se ulepša grad, poput sređivanja fasada i samog centra grada.

“Važno je istaći da će svaka prigradska opština takođe dobiti po jednu fontanu, jer građani Obrenovca, Lazarevca, Grocke i ostalih prigradskih opština zaslužuju da im se ulepša okruženje”, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio i da će građani “u roku od približno mesec dana” videti novi bulevar u okviru projekta “Beograd na vodi”, koji će spajati Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

“To je bulevar koji će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod”, dodao je Vesić.

Podsetio je i da se Železnička stanica seli na prokop, da će železnička pruga do kraja godine biti izmeštena iz centra grada, kao i da su započeti su radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Beograd dobija 54 fontane - Vučićeva inicijativa"

Izvor: B92, 17.Apr.2018

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će Beograd dobiti 54 fontane i to, kako kaže, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Kako prenosi Beo-info, Vesić je kazao da to neće biti fontane veličine poput one na Trgu Slavija, ali da će se graditi na mestima na kojima...

Nastavak na B92...

Vesić: Na inicijativu Vučića, Beograd će dobiti  54 fontane

Izvor: Danas, 17.Apr.2018

Beograd će dobiti 54 fontane na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić Radioteleviziji Srbije (RTS). Članak  Vesić: Na inicijativu Vučića, Beograd će dobiti  54 fontane se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.