Vesić: Grad Beograd spreman za padavine i ledene dane

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Grad Beograd spreman za padavine i ledene dane

Grad Beograd spreman je za najavljene padavine i niske temperature, saopštio je danas gradski menadžer Goran Vesić nakon sastanka sa predstavnicima gradskih javnih preduzeća.

Vesić je novinarima rekao da će 150 kamiona Beograd puta biti na ulicama, kao i 20 drugih vozila tog i 50 vozila drugih preduzeća, ali i 200 radnika Beograd puta i više od 1.200 iz drugih javnih preduzeća, kako bi radili na održavanju prohodnosti ulica.

On je rekao da će već tokom noći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << temeratura pasti na nulu, pa se očekuje poledica, a tokom vikenda najavljene su i prve snežne padavine i vetar.

"Prvo će biti čišćene ulice prvog prioriteta, jer ne sme da stane nijedna linija gradskog prevoza", naglasio je Vesić i dodao da će se kad se očiste te ulice, preći na ulice druog i trećeg prioriteta.

Vesić je naveo i da su sve opštine u Beogradu dobile nalog da budu u stalnom zasedanju, kako bi na vreme bili uočeni i rešeni problemi.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da je uvedeno dežurstvo od 24 sata za direktore i načelnike odeljenja i organizacionih jedinica, koji će imati zaduženja u narednih sedam dana, kao i rad u dve smene po 12 sati.

Nikodijević je rekao i da će postojati koordinacija gradskih javnih preduzeća, jer se mogu očekivati havarije na koje ne može da se utiče, kao što je na primer pucanje cevi.

"Beograd put je spreman, mehanizacija je remontovana, a imamo dovoljne količine soli i kalcijum hlorida", naglasio je Nikodijević.

On je apelovao na građane da postupaju po uputstvima Štaba za vanredne situacije, da čiste sneg i led ispred kuća i da ne parkiraju vozila na šinama i ulicama.

Nikodijević je ponovio da nijedna linija GSP-a u toku prethodnog talasa nije stala i da sada očekuje isto, kao i da su Parking servis, Gradska čistoća, Zelenilo-Beograd i Beogradski vodovod i kanalizacija spremni za najavljene vremenske nepogode.

Član Gradskog veća i član Štaba za vanredne situacije Dragomir Petronijević istakao je da će i ovoga puta so biti preventivno bačena po beogradskim ulicama i zamolio sve građane za strpljenje, kao i da na sve probleme ukazuju "Beokom servisu".

Kako je saopšteno, dat je nalog inspekciji i komunalnoj policiji da kontroliše nivo očišćenosti najrizičnijih i najfrekventinijih zona, kao što su škole, vrtići i bolnice, kako bi se predupredio povećan broj padova i preloma kod građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.