Vesić: Centar postaje pešačka zona, nove garaže neophodne

Izvor: Blic, 31.Jan.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Centar postaje pešačka zona, nove garaže neophodne

U narednih nekoliko meseci počeće rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu, što je prvi korak ka rešavanju problema parkiranja u Beogradu kojem nedostaje oko 10.000 parking mesta, a plan je i da najuži centar grada postane pešačka zona, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je ukazao da je upravo zbog planova da u naredne četiri godine najuži centar grada postane pešačka zona, neophodno obezbediti dodatna parking mesta.

Vesić je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << garaža na Obilićevom vencu dobiti novih 220 parking mesta i da će se u nju ulaziti, zbog planova grada da u naredne četiri godine uži centar grada bude pešačka zona, iz Ulice maršala Birjuzova.

On je dodao i da će biti izgrađena i nova garaža na Studenstkom trgu, pri čemu će okretnica trolejbusa biti izmeštena u Dunavsku ulicu, da će, posle rekonstrukcije Trga republike i na toj lokaciji biti nova garaža, kao i na Kosančićevom vencu...

- Sledeće godine rekonstruisaće se Kneza Miloša i tu će biti urađena garaža, ali ispod ulice, poput Madrida i Barselone, a dobićemo dve, možda i tri nove trake. Rekonstrukcijom dobijamo i skoro 500 parking mesta, za razliku od 200 koliko ih sada ima - rekao je Vesić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.