Vesić: Bitna saradnja Srbije i Crne Gore

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Bitna saradnja Srbije i Crne Gore

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je za Beograd veoma značajan današnji dogovor ministara turizma Srbije i Crne Gore o zajedničkim nastupima na trećim tržištima, jer je prestonica Srbije najatraktivniji deo zemlje i da svakog meseca beleži pove

Vesić je danas novinarima na Sajmu turizma koji se održava od 19. do22. februara na Beogradskom sajmu kazao da Beograd ima veliko učešće u ukupnim prihodima od turizma u Srbiji, koji su 2014. bili oko 1,1 milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dolara, dodajući da su nepotvrđeni podaci da je to učešće oko 40 odsto.

 

"Nadam se da će današnji dogovor o zajedničkom nastupu Srbije i Crne Gore na trećim tržištima doprineti i povećnju broja turista koji borave u Beograd", kazao je Vesić.

 

Prema njegovim rečima, turizam je najbrže rastuća privredna grana u Beogradu i gradska uprava ima u planu da uradi mnogo toga kako bi se atraktivnst srpske prestonice za turiste poboljšala i kako bi oni ostajali duže od dva ili tri dana.

 

"U naredne četiri godine planiramo da kompletan centar grada između Zelenog Venca, Trga Republike, Braće Jugovića i Pariske ulice pretvorimo u pešačku zonu. Planiramo da samo ove godine uradimo skoro stotinu fasada, a posebno ćemo se pozabaviti uređenjem Kalemegdana i Skadarlije jer su to mesta gde najviše dolaze turisti", kazao je Vesić.

 

On je najavio i da će Begrad u narednom period staviti akcenat i na razvoj kongresnog, sportskog i kulturnog turizma.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.