Vesić: Bezbednost dece prioritet grada

Izvor: Studio B, 28.Okt.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Bezbednost dece prioritet grada

Bezbednost dece je prioritet Grada, a u ostvarenju tog cilja veliku pomoć pruža MUP kao i „Parking servis", koji deo svoje zarade usmerava na akcije od opšteg dobra poput „Đaci vas mole, usporite pored škole", rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Projekat koji je ove godine počeo u OŠ „Josif Pančić" veoma je važan,rekao je Vesić na početku devetog ciklusa ove akcije, jer ukazuje deci na poštovanje pravila u saobraćaju.

- U poslednje dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << grad realizuje odluku da se reše svi saobraćajni problemi u okolini školskih objekata. Tako je tokom prošle godine uvedena zona usporenog saobraćaja u blizini 40 škola, a ove, do sada, u 49. Postavljeno je i više od stotinu „ležećih policajaca" i brojne zaštitne ograde oko objekata. Plan je da sve škole budu obezbeđene i da u njihovoj okolini nema „crnih tačaka" - naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da je oko 770 policajaca dnevno angažovano na obezbeđivanju školskih dvorišta, a uskoro će početi i umrežavanje video-nadzora kako bi se u realnom vremenu, s jednog kontrolnog mesta, pratila dešavanja u njima. Za početak to će učiniti opštine Voždovac i Novi Beograd.

Direktor „Parking servisa" Andrija Čupković precizirao je da je do sada đacima podeljeno oko sto hiljada fluorescentnih prsluka i održano više od hiljadu edukativnih predstava o bezbednosti najmlađih u saobraćaju. „Đačkim parking mestom" akcija je i unapređena, tako da će sredstva dobijena na taj način biti uložena u nastavna sredstva.

Na današnjem edukativnom času deca su naučila kako da se ponašaju na putu od kuće do škole, da pravilno prelaze ulicu i tumače osnovne saobraćajne znake. Družili su se i sa horom „Čarolija" i Leontinom, a raspored časova i prsluke dobilo je 180 učenika. „Parking servis" će akciju nastaviti i u ostalim beogradskim školama, kako bi svih 15.888 prvaka, koliko ih ima ove godine, steklo osnovna znanja o bezbednosti u saobraćaju.

Događaju je prisustvovao i načelnik Uprave saobraćajne policije za grad Beograd Dragan Bogosavac.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.