Vesić: Beograd uvodi javni prevoz rekom po modelu javno-privatnog partnerstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2020, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Beograd uvodi javni prevoz rekom po modelu javno-privatnog partnerstva

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd u narednom periodu uvesti rečni prevoz kao deo javnog prevoza, i da će za ovaj prevoz važiti pretplatne karte za javni prevoz.

Vesić je za zvanični gradski sajt rekao da Beograd "ima skoro 200 kilometara rečnih obala i da nema grada u Evropi sa takvim pristupom vodi, a da nema razvijen rečni prevoz putnika".

Vesić je rekao da je respisan tender za izradu studije opravdanosti rečnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javnog prevoza u Beogradu, i da je rok za izbor stručnjaka koji će da rade studiju 12. februar, kao i da je studija potrebna kako bi gradska vlast znala šta će tražiti od budućeg partnera u ovom poslu, gde će biti stanice budućeg rečnog javnog prevoza, odnosno kojom frekvencijom će saobraćati brodovi.

"Ulaganja u rečni prevoz mnogo su manja od ulaganja u puteve. Ovakav prevoz bio bi brži i efikasniji u situaciji kada su u Beogradu sve veće saobraćajne gužve zbog skoro 740.000 vozila. Od tog broja vozila, skoro 540.000 su automobili, što je 90.000 više nego pre šest godina. Rečni prevoz je brži, efikasniji i ekološki isplativiji", kazao je Vesić.

Vesić je rekao da veruje da Beograd ima uslove za razvoj rečnog prevoza putnika "od Obrenovca do Zemuna i Grocke".

On je rekao da "će studija opravdanosti biti osnov za raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo u kome će Grad tražiti partnera za obavljanje rečnog prevoza".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.