Veljović: Zadržavanje za Bjelića i ostale osumnjičene

Izvor: Politika, 14.Apr.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Zadržavanje za Bjelića i ostale osumnjičene

BEOGRAD – Policijska uprava Beograd danas je, u saradnji sa Višim tužilaštvom, donela rešenje o policijskom zadržavanju devet osoba, među kojima je bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić, zbog sumnje da su umešane u malverzacije prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da će oni u zakonskom roku biti predati Višem tužilaštvu u Beogradu na dalje procesuiranje.

„Ovde nema političke pozadine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Policija je u skladu sa tužilaštvom radila svoj posao u skladu sa zakonom i mi ćemo to i dalje raditi. Neće biti niko zaštićen, bez obzira na to o kome se radi i kakva je čija uloga”, istakao je Veljović.

Upitan da li će u okviru ovog predmeta još neko biti saslušan, Veljović je rekao da je predmet u daljoj nadležnosti tužilaštva i da je uveren da niko neće biti zaštićen.

Povodom objašnjenja bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa o načinu na koji je realizovana tenderska procedura, Veljović je rekao da policija i tužilaštvo rade isključivo rukovodeći se dokazivošću kršenja zakona.

„Mi se ovde nismo bazirali na bilo čijim izjavama, već isključivo na zakonu. Policija je radila u saradnji sa tužilaštvom, i mi moramo raditi na osnovu činjenica a ne na osnovu rekla-kazala. Policija niti sme, niti se može baviti onim što je bitno za politiku, već onim što se može dokazati po slovu zakona”, objasnio je Veljović.

Prema njegovim rečima, policija je došla do saznanja da je firma „Balkan gradnja” favorizovana na tenderu za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, jer su određene firme koje su bile daleko povoljnije odstranjene iz procesa javne nabavke.

„Nalog je bio da 'Balkan gradnja' dobije taj posao. Na osnovu izvršenih provera koje je sprovela Policijska uprava Beograd, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, utvrđeno je da je na ovaj način grad Beograd oštećen za iznos od preko šest miliona evra”, precizirao je Veljović.

„U budućem radu policije i u svim drugim predmetima koje obrađujemo neće biti zaštićen bilo ko, bez obzira na radno mesto i funkciju. Želim da poručim javnosti da će policija svoj posao obavljati u skladu sa zakonom. Nikada se nećemo baviti politikom”, kazao je Veljović.

Tanjug

objavljeno: 14.04.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijeliću pritvor, intervenisala Hitna pomoć

Izvor: Mondo, 14.Apr.2014

Bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću određen pritvor do 48 sati, direktoru preduzeća "Balkan gradnja"..

Nastavak na Mondo...

Bivši menadžer Beograda (DS) zadržan u pritvoru

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2014

Bivšem beogradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i njegovim saradnicima iz tog perioda, koji su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet grada za šest miliona evra, određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova...Oni će narednih dana biti saslušani kod nadležnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.