Veliko interesovanje za šesti Međunarodni festival nauke

Izvor: Studio B, 29.Nov.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za šesti Međunarodni festival nauke

Naučni šou program - tako bi se moglo opisati ono što će se narednih dana dešavati na četiri lokacije u centru grada.

Zbog velikog interesovanja građana za šesti međunarodni festival nauke, i od jutros su velike gužve u Masarikovoj i okolnim ulicama. Festival traje do 2. decembra, održava se na četiri lokacije u centru grada, i na njemu učestvuje oko 550 naučnika iz Srbije i inostranstva.

U bivšoj robnoj kući "Kluz" izloženo je 36 postavki, a specijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gošća festivala je Marša Ivins, američka astronautkinja koja je u pet misija NASE provela 1.300 sati u svemiru. Marša je jedna od 50 žena u svetu koje su bile u svemiru. Ona je gostujući u jutarnjem programu Studija B izjavila da je učestvovala u prvoj emisiji postavljanja naučne laboratorije na međunarodnoj svemirskoj stanici.

Američka astronautkinja otvorila je šesti Festival nauke. "Nauka je značajna naročito za učenike, a ljubav i poznavanje nauke sastojci su budućih otkrića koja mogu promeniti svet. Nadam se da će neko od učenika koji poseti ovogodišnji festival nauke biti taj naučnik koji će doprineti i izmeniti svet", rekla je Marša Ivins. Potom je veteranka NASE zajedno sa prvim posetiocima, školarcima, krenula je u obilazak postavki.

- 550 učesnika će sa entuzijazmom naredna četiri dana prezentovati sve naučne oblasti i ako me pitate šta je novo na ovogodišnjem festivalu, reći ću da je sve novo osim lokacija - kaže Ana Jovanović, direktor Festivala nauke.

Planirano je da se u Studentskom kulturnom centru održavaju šou programi, radionice, debate i intervjui. Pored ove dve lokacije, Međunarodni festival nauke pod sloganom "Nema teorije", biće održan i u galeriji Narodne banke Srbije i na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Bojan Stupica".

Programi se u četvrtak i petak održavaju u periodu od 10 do 18 sati, a u subotu i nedelju od 11 do 20. Laserski šou program na sceni Teatra "Bojan Stupica" održava se u terminima: četvrtak - 13, 15, petak i u danima vikenda - 11, 13.30, 15.30 i 18 sati.

Ulaznice za Festival nauke koštaju 400, a pojedinačne karte 150 dinara. Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaznicu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.