Već prvog dana kaznili 100 vozača

Izvor: Blic, 11.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već prvog dana kaznili 100 vozača

Kontrolori „Parking servisa" juče su podelili oko 100 kazni za vozače koji nisu platili parkiranje u zoni bez vremenskog ograničenja. Svi koji nisu platili parking moraće da uplate 1.555 dinara na šalterima „Parking servisa" u Ulici Starine Novaka 22 ili u bilo kojoj pošti ili banci u roku od osam dana.

Probni period naplaćivanja parkinga u novim zonama završio se u nedelju. Do tada su vozači dobijali doplatne karte, ali nisu bili obavezni da ih plate. Reporter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Blica" se juče uverio da neki vozači u Bulevaru kralja Aleksandra uopšte nisu platili parking, dok su neki platili samo za jedan sat i nisu produžili parkiranje. Mnogi pak još uvek ne znaju koliko treba izdvojiti za celodnevno parkiranje.

- Izvinite, da li je iznos od 190 dinara važi za ceo dan parkiranja - obratio se jedan vozač kontroloru „Parking Servisa" u delu Bulevara kralja Aleksandra, od Kraljice Marije do Ruzveltove, gde je od 3. marta uvedena zona bez vremenskog ograničenja.

U „Parking Servisu" tvrde da većina vozača uredno plaća parking.

- U toku današnjeg dana kontrolori su podelili kazni. Pošto je na ovim lokacijama i ranije postojala naplata, vozači su uglavnom već navikli da plaćaju parking i većina njih to i čini, što je dobro - kaže Radenko Vuković, direktor Sektora za organizaciju parking kontrole „Parking Servisa".

Na prostoru gde su uvedene nove zone suštinski je samo promenjen način naplate, dok je cena za parkiranje po satu ostala ista, tvrdi Vuković.

- Novi način naplate ima nekoliko prednosti, a osnovne su plaćanje sms-om, kupovina karte na kisku ili kod kontrolora i mogućnost zadržavanja koliko to vozači žele - objašnjava Radenko Vuković direktor Sektora za organizaciju parking kontrole u „Parking servisu".

Parkirališta na kojima se naplata vrši radnim danima od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 14 sati: Palmira Toljatija (od Džona Kenedija do Goce Delčeva), Bulevar Mihajla Pupina br. 16 ( IV Opštinski sud ), Bulevar umetnosti (od Bulevara Mihajla Pupina do T.P.C."Merkator").

Parkirališta na kojima se naplata vrši radnim danima od 8 do 21 sat, kao i subotom od 8 do 14 sati: Zmaj Jovina - Zemun, Kej Oslobođenja od JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" do Zmaj Jovine - Zemun, Palmira Toljatija od Goce Delčeva do Aleksinačkih rudara - Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića (od Omladinskih brigada do Bulevara Zorana Đinđića 106) - Novi Beograd, Bulevar umetnosti (od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Nikole Tesle), Bulevar kralja Aleksandra (od Kraljice Marije do Ruzveltove), Kraljice Marije (od Ruzveltove do Bulevara Kralja Aleksandra).

Kako platiti parking

Plaćanje parkinga obračunava se po satu ili kupovinom dnevne karte za parkiranje. Vozači to mogu da učine slanjem SMS-a na broj 9119 po ceni od 21,50 dinara za započeti sat, dok će slanjem SMS poruke na broj 9118 platiti parking za ceo dan po ceni od 190 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.