Već 38. godina sa Beogradom

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Već 38. godina sa Beogradom

Za poslednja četiri meseca, otkad se „Studio B" programski okrenuo gradskim vestima i problemima, gledanost je porasla za celih 50 odsto. To je juče sa ponosom istakao Alaksandar Timofejev, generalni direktor Studija B, na svečanom otvaranju obnovljenih prostorija Radija Studio B i obeležavanju 38. godina od osnivanja ove medijske kuće.



- Rezultati nove programske koncepcije su odlični i veoma sam zadovoljan. Raste gledanost svih naših informativnih programa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jutarnjeg, večernjeg, Vesti u 7... Nama nije cilj da se takmičimo sa televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju. Mi smo se okrenuli Beogradu i Beograđanima, i tu vidimo svoj prostor. Prema poslednjim istraživanjima, imamo odlične ocene i gledaniji smo od jednog broja televizija sa nacionalnom pokrivenošću - rekao je za „Blic" Timofejev.

Prvi put od osnivanja, renovirane su prostorije Radija Studio B na 23. spratu Palate „Beograd". Renoviranje je započelo 20. decembra 2006. godine i sa prekidima je trajalo sve do danas. U obnovu je iz gradskog budžeta uloženo 60 miliona dinara.

- Nismo ga sređivali da bi bio privatizonav ili prodat, već da bio služio kao servis Beograđana - rekao je, na svečanosti, Zoran Alimpić v.d. gradonačelnika, dodajući da se nada da će Radio Studio B opet biti simbol Beograda „uz koji smo ustajali i išli u školu praćeni komenatrima Duška Radovića".

Vladan Erić, glavni urednik Radija Studio B, zahvalio se (kao i svi koji su govorili) pokojnom gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću koji je započeo proces renoviranja prostorija Radija Studio B, kao i bivšoj direktorki Dragani Milićević-Milutinović, za čijeg je mandata dosta urađeno.

- Novi uslovi obavezuju nas da, i u profesionalnom smislu, unapredimo Radio Studio B kako bi opet postao vrh i simbol grada - rekao je Erić.

Novi sajt

Od danas startuje novi, redizajniran sajt Studija B, koji će, uskoro biti „čitljiv i za slepe" što je realizovano u saradnji sa udruženjem „Beli štap", rekao je Timofejev. Počinje i izrada projekta koji će omogućiti praćenje televizijskog programa na interenetu.

„Seranovi" kad i u Španiji

Poslednja sezona serije „Seranovi" biće u Srbiji emitovana kad i u Španiji - najavio je Jugoslav Pantelić, izvršni direktor Studija B. Serija o luckastoj porodici Serano, koja se emituje svakog radnog dana osim ponedeljkom, jedna je od najpopularnijih u zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.