Vatra progutala kuću

Izvor: Politika, 15.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatra progutala kuću

Kuća u Baštovanskoj ulici 14, u Surčinu, potpuno je izgorela juče nekoliko minuta posle 13 časova. Nije bilo nastradalih, jer je objekat u trenutku izbijanja požara bio prazan. Uzrok je za sada nepoznat, ali se sumnja da su plamen izazvale neispravne električne instalacije.

- Moj sin Đura, snaha Danijela i njihova dva sina stanuju ovde, a supruga i ja vreme provodimo u pomoćnom objektu koji se nalazi pored. Pre dve godine prodali smo stan i kupili ovu vremešnu kuću i doselili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se u Surčin, jer nam je bilo potrebno više stambenog prostora. Kada je požar izbio, u dvorištu nije bilo nikog. Vatru i gust dim je prva primetila Danijela koja se sa sinovima vraćala iz obližnje prodavnice. Odmah je utrčala u kuću kako bi pokušala da iznese najdragocenije predmete i dokumenta, ali je već izgorelo gotovo sve u prizemlju, od nameštaja do garderobe. Snaha je potom obavestila vatrogasce, koji su sa četiri vozila brzo stigli na mesto nesreće i ugasili plamen. U pomoć su priskočile i komšije. Nešto manje je oštećen tavan kuće i krovna konstrukcija - rekao nam je uznemireno Tomislav Nedeljković (57), vlasnik kuće.

Njegova supruga Branka dodala je da je sreća što je njihova snaha pre nego što je požar izbio iz njihovog doma sa sobom povela i dvojicu svojih sinova, od kojih je jedan star dve godine, a drugi samo nekoliko meseci.

- Deca ne bi mogla sama da izađu iz kuće, gde ih majka najčešće ostavi, kada izađe nakratko. Samo slučajno smo izbegli najgore. Unuke smo za sada smestili kod komšije - izjavila je zabrinuto.

Tomislav Nedeljković sada najviše brine o tome gde će smestiti svoje najbliže, jer u pomoćnom objektu nema dovoljno prostora. Dok o tome razmišlja, priseća se da se prethodnih dana u porodici odigralo nekoliko čudnih događaja, koji su možda nagovestili požar.

- Sin i ja uzgajamo ukrasne ptice, golubove, fazane i druge vrste. Pet papagaja uginulo nam je u toku noći, pre nego što je kuća izgorela, bez ikakvog razloga. Ptice su bile potpuno zdrave i ovako nešto nikada nam se nije desilo. Prethodnog dana sinu Đuri pokvarila su se kola i hauba na automobilu se otvorila sama od sebe - ispričao nam je Nedeljković.

On je dodao da kuća nije osigurana i da će se najverovatnije obratiti za pomoć opštinskoj vlasti Surčina. Nedeljković, kao ni vatrogasci i uviđajna ekipa, nije siguran šta je uzrok požara, mada sumnja na dotrajale električne instalacije.

- Šteta koju je vatra izazvala teško da se može popraviti. Kuća je već bila stara i trošna, tako da bi bilo rizično nastaviti život u njoj čak i kada bismo uspeli da je osposobimo - kazao je Nedeljković.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.