VREBA ŽRTVU!

Izvor: Kurir, 25.Okt.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREBA ŽRTVU!

Nekadašnja prodavnica „Pekabete“ u ulici Vojislava Ilića već godinama propada, a poslednjih meseci krov pred urušavanjem

Plafon visi kao babini zubi.

Objekat nekadašnje „Pekabete" u ulici Vojislava Ilića mogao bi da se uruši na samo nekoliko metara od dečjeg igrališta!

Ovaj nekad veliki supermarket već godinama predstavlja ruglo, ali poslednjih meseci toliko je oronuo zbog čestih „posetilaca" koji ga danonoćno čerupaju da je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pitanje dana kada će se kompletna konstrukcija srušiti. Roditelji čija se deca igraju u neposrednoj blizini „Pekabete" u strahu su da će objekat pasti na njih.

- Evo, godinama mi se klinci igraju ovde, ali sad me prilično brinu ti naprsli stubovi na kojima stoji krov. Pogledajte samo kako visi plafon. Bože me sačuvaj, to nekome može da padne na glavu - kaže J. M., majka troje dece iz obližnjih zgrada.

Oni malo stariji sugrađani, kojima je igralište mesto na kome provode poslepodnevne izlaske, ističu da su šokirani odnosom vlasnika prema toj nekad vrlo posećenoj prodavnici.

- Kad je „Pekabeta" pala pod naletom Miškovićevog kapitala, mislili smo da će nam otvoriti nov, renoviran „Maksi". Umesto toga, ostao je stari supermarket, koji je uskoro postao okupljalište narkomana i probisveta. Doskoro je prodavnica imala prozore, ali dan za danom samo su polako i oni nestajali - navode penzionerke N. C. i D. G., koje ispod glasa komentarišu da je „Pekabeta" verovatno žrtvovana kako bi jedan strani hipermarket imao veće koristi od lokacije u Denkovoj bašti.

Prema njihovim rečima, ceo komšiluk je već godinama očajan, jer niko od nadležnih institucija ne reaguje na činjenicu da zgrada propada i da će jednog dana nekoga zaviti u crno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.