VODIČ ZA BEOGRAĐANE: Evo gde se nalazi Finansijski park i spomenik Gavrilu Principu

Izvor: Blic, 29.Jun.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODIČ ZA BEOGRAĐANE: Evo gde se nalazi Finansijski park i spomenik Gavrilu Principu

Mnogi Beograđani poželeli su danas da vide tek otkriveni spomenik Gavrilu Principu, ali nisu znali kuda da se upute, jer malo ko je čuo za Finansijski park.

- Gde je taj Finansijski park? Da nije to Manjež, ili je skroz dole kod Železničke? Može li se ući iz Kneza Miloša? - zapitkivali su naši čitaoci od ranog jutra telefonom.

Mnogi su pokušavali da iz prevoza ugledaju Principov spomenik, ali nisu znali ni na koju stranu da pogledaju.

Park počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na uglu Nemanjine i Balkanske i prostore se u bloku koji ove ulice čine sa Admirala Geprata i Kneza Miloša. Brojne institucije skrivaju ovaj park od pogleda Beograđana, a i oni koji ga posećuju možda i ne znaju kako se zapravo zove.

Glavni prilaz parku je iz ugla Balkanske i Nemanjine ulice, nedaleko od Glavne železničke stanice i prekoputa zgrade Železnica. Park je sa desne strane Balkanske ulice kada idete ka centru grada i baš tu se nalazi autobuska stanica linija 52, 53, 56 i 56L. U park se može ući i iz Admirala Geprata, kao i Kneza Miloša na delu između zgrada Vlade i Ministarstva finansija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.