VODA IZ KLIMA-UREĐAJA PRSKA PO PROLAZNICIMA

Izvor: Kurir, 04.Avg.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODA IZ KLIMA-UREĐAJA PRSKA PO PROLAZNICIMA

Komunalna inspekcija je non-stop na terenu, tvrde iz opštine Stari grad, a voda iz klima-uređaja prska po prolaznicima na svakom ćošku

Ogorčenim Beograđanima dosta je kiše bez oblaka!

- Kad krenem na posao, treba mi kišobran. Na sve strane pršti. Najgore mi je ispred bankomata, gde moram da stojim pet minuta, dok me sve vreme zasipa voda - ljuta je sugrađanka Jovana L.

Naravno, govorimo o vodi koja iz klima-uređaja prska po glavama prolaznika sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << skoro svake zgrade u centru grada. A u Beogradu ima više od 60.000 klima-uređaja.

Uprkos visokim novčanim kaznama, građani crevo za odvod ipak najčešće puste da visi i nekontrolisano kaplje po prolaznicima.

Komunalna inspekcija je, kako tvrde u opštini Stari grad, stalno na terenu, ali i pored velikog broja prijava, problem nije trajno rešen.

- Mandatna kazna je za fizičko lice 2.500, za pravno 10.000 dinara, dok se prekršajne kazne kreću od 25.000 za fizička pa do 500.000 dinara za pravna lica. Naši inspektori su non-stop na terenu. Radimo i po prijavi građana. Samo u poslednjih nedejju dana imali smo 10 prijava - rekli su nam iz opštine Stari grad.

Kako su naveli, tom prilikom kažnjeno je pet lica, četiri fizička i jedno pravno.

- Izdato je i šest rešenja kojima se naređuje da se otpadna voda sprovodi unutar prostorije u kojoj se klima-uređaj nalazi. Prvo upućujemo upozorenje, a ako se ne ispoštuje, slede kazne.

Ono što komunalni inspektori navode kao problem jeste nemogućnost da uđu u zgrade koje imaju interfon jer kad se predstave, stanari ne žele da ih puste unutra. To im znatno otežava posao.

A do tada, neka prska!

Sanja Bosanac

Komunalci ne donose propise

- Ne postoje posebni propisi kojima se reguliše postavljanje klima-uređaja. Jedino pravilo koje se, između ostalog, odnosi i na klima-uređaje, a kojim je propisana nadležnost komunalne inspekcije jeste Odluka o opštem uređenju grada - kažu nadležni iz Sekretarijata za inspekcijske poslove i dodaju:

- Komunalna inspekcija ne donosi propise, već samo vrši inspekcijski nadzor nad njihovim sprovođenjem tamo gde je njena nadležnost propisana.

Odlukom Skupštine grada nalaže se da se voda nastala kondenzacijom sakuplja u prostoru koji se klimatizuje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.