VIDIKOVAC: Rakovički karneval od 1. do 3. aprila!

Izvor: Kurir, 29.Mar.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDIKOVAC: Rakovički karneval od 1. do 3. aprila!

BEOGRAD - Međunarodni rakovički karneval, na kome se očekuje učešće više od 80 karnevalskih trupa iz zemlje i inostranstva, održaće se na Vidikovcu od 1. do 3. aprila, najavila je beogradska opština Rakovica.

Prvog dana karnevala u svim rakovičkim osnovni školama i vrtićima održaće se maskenbal, dok će drugog dana u 12 biti održan Dečiji karneval na kome će se predstaviti više od 40 karnevalskih grupa rakovičkih osnovnih i srednjih škola.

U nedelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 3. aprila, u podne, održaće se Međunarodni karneval na kome će prodefilovati više od 40 karnevalskih grupa iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Grčke, Rusije i Malezije. U saopštenju se istiće da će se svaka grupa kretati karnevalskom trasom od 800 metara u ulici Patrijarha Joanikija, kao i da će pobednici predstavljati Opštinu Rakovica na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

Dodaje se da će i ove godine najmladje posetioce karnevala, četvrtog po redu, zabavljati klovnovi, animatori, dok će karnevalskom trasom prodefilovati i mažoretkinje. Posebni gosti karnevala ove godine biće predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), gde je Rakovički karneval član još od 2013.

Autor: Beta,Foto: AP

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.