(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NESREĆE: Iz kombija posle udara u ogradu izašlo 45 izbeglica!

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NESREĆE: Iz kombija posle udara u ogradu izašlo 45 izbeglica!

Pravo je čudo da je u ovoj nesreći teže povređena samo jedna žena, a lakše petoro ljudi. Samo pukom srećom na kombi nije naletelo neko drugo vozilo.

BEČ - Hladnjača u kojoj se krajem avgusta ugušilo 71 izbeglica, nađena u Austriji, nedaleko od tromeđe sa Slovačkom i Mađarskom, najveća je nesreća sa izbeglicama u ovom delu sveta. Međutim nedavno je postavljen jedan video snimak, na Jutjubu, koji prikazuje  kako je letos moglo da strada na desetine izbeglica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << austrijskim putevima.

Tog kišnog 18. avgust ove godine,  na jednoj od obilaznica kod Beča, jedan kombi "sandučar" po izlasku iz tunela izgubio je kontrolu i velikom brzinom udario u ogradu pored puta i okrenuo se za 360 stepeni na putu. Vozač je pokušao da pokrene vozilo ali nije uspeo i onda su iz kombija  počeli da izlaze ljudi, među kojima je bilo i žena i dece. To je potrajalo, jer je u kombiju bilo čak 45  izbeglica.

Oni su se ubrzo svi žurno uputili jka ogradi autoputa. Snimak je napravila video-kamera za nadzor autoputa.  Putnici iz kombija su uskoro prebačeni do jednog prihvatilišta za izbeglice. Svi su oni bili su iz Sirije ili z Avganistana. Pravo je čudo da je u ovoj nesreći teže povređena samo jedna žena, a lakše petoro ljudi. Samo pukom srećom na ovoj izuzetno frekventnoj saobraćajnici niko nije naleteo na oštećeni kombi.

Snimak je, sa službenog monitora, presnimio mobilnim telefonom i na jutjub postavio jedan od zaposlenih u austrijskom saveznom preduzeću za autoputeve (ASFINAG) .

Autor: Milan Ilić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.