VAŽNO UPOZORENJE ZBOG VISOKIH TEMPERATURA: Kreće vreli talas, sledeće srede može da bude oboren rekord

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNO UPOZORENJE ZBOG VISOKIH TEMPERATURA: Kreće vreli talas, sledeće srede može da bude oboren rekord

Izrazito visoke temperature od čak 49 stepeni C u Feniksu, uslovile su obustavu avio-sabraćaja u SAD, a ništa bolja situacija ne očekuje se ni na našim prostorima, pogotovo u Beogradu.

Naime, leto počinje sutra, a s obzriom na prognozu vremena za ostale dane juna, izgleda da ćemo se pokajati zbog želje da se vremenske prilike ustale.

Razlog za strepnju su paklene vrućine za ovo doba godine koje se ne pamte od 1880. godine, odnosno od kada se meri temperatura. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

- Od tada je u Beogradu zabeležena rekordna temperatura za jun, a iznosila je neverovatnih 38 stepeni Celzijusovih - piše na sajtu RHMZ, a za narednu sredu se prognozira 40 stepeni.

VAŽNO UPOZORENJE: RANA NAJAVA ZA PODRUČJE SRBIJE NA VISOKE TEMPERATURE:

Od petka (23.06.2017.) na području cele zemlje veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 °C.

Meteorolozi pritom upozoravaju da na tu temperaturu treba dodati dva stepena više, jer se temperaturni zenit očekuje u podne, kada se ne rade merenja, koja su nam kasnije dostupna.

Inače, rekordna temperatura u Beogradu izmerena je 24. jula 2007. godine, kada je u 15 sati skala na termometru dostigla 43 stepena. Prethodna maksimalna temperatura izmerena je 9. septembra 1946. godine i iznosila je 41,8 stepeni.

Da li će naredne nedelje taj rekord biti oboren, ostaje da se vidi. U sredu je najavljen pakao...

Printskrin: yr.no

Printskrin: yr.no

Printskrin: yr.no

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Važno upozorenje na visoke temperature: VRELI TALAS pred nama, očekuje se OBARANJE REKORDA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017

Nezapamćeno od 1880. godine..Izrazito visoke temperature od čak 49 stepeni C u Feniksu, uslovile su obustavu avio-sabraćaja u SAD, a ništa bolja situacija ne očekuje se ni na našim prostorima, pogotovo u Beogradu...Naime, leto počinje sutra, a s obzriom na prognozu vremena za ostale dane juna,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.