Izvor: Glas javnosti, 07.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz knjižicu besplatan sport

Školarci koji letnji raspust nameravaju da provedu u Beogradu imaće u ponudi zanimljiv i sadržajan program besplatnih aktivnosti kako bi pametno iskoristili slobodno vreme.

Sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa 54 organizacije potrudio se da, u periodu između 23. juna i 31. avgusta, potpuno besplatno obezbedi niz aktivnosti za školarce. Tako će mladi višak energije moći da rasporede na mnoštvo sportova poput plivanja, jedrenja, jahanja, skijanja na vodi... Za one pasivnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kojima nedostaje edukativni karakter škole, predviđeni su kursevi slikanja, botanike, proučavanja zvezda...

SPORTSKO - REKREATIVNE AKTIVNOSTI

1. Plivanje                              CFK "Vračar", SC "Banjica", JP "Ada ciganlija"

2. Tenis                                  SRK "Sportisimo", TK "Feniks", CK " Šumice"

3. Fudbal                               SC "Zvezdara"

4. Košarka                            SP "Torvel", KK "Tempo"

5. Odbojka na pesku         Republički zavod za sport

6. Stoni tenis                        CK "Šumice"

7. Košarka, odbojka,         SRC "Pionirski grad"

rukomet i fudbal                Sportski savez "Zvezdara"

OBRAZOVNE AKTIVNOSTI

1. Lutkarske radionice         OŠ "Boško Buha"

2. Edukativne radionice        Fond za talentovanu decu "Vračar"

3. Škola astronomije             Astronomsko društvo "Ruđer Bošković"

4. Slikanje na platnu             Prijatelji dece Beograda

5. Škola kaligrafije                 SC "Šumice"

6. Škola crtanja                      SC "Šumice"

7. Zdrav život                           Centar za podršku porodici "Agenda"

OSTALE AKTIVNOSTI

1. Obuka karatea               Karate klub "Borča"

2. Obuka orijentiringa        Planinarsko društvo "Kopaonik"

3. Škola fitnesa                  Fitnes klub "Tonus"

4. Škola jahanja                 Konjički klub "Aleksa Dundić"

5. Pilates                              Fitnes klub mozaik

6. Novinarstvo                     Olimpijski komitet Srbije

7. Gimnastika                       Centar za kulturu "Šumice"

- Naša škola tokom leta u svom opservatorijumu organizuje početni kurs astronomije za osnovce. Inače, ove godine obeležavamo 250 godišnjicu dela Ruđera Boškovića i tim povodom organizujemo razne programe - rekao je za Glas Mladen Šarčević, menadžer Gimnazije "Ruđer Bošković".

Mladi će svoju kreativnost moći da iskažu kroz radionice mozaika, slikanja keramike, u školi grafike i stripa, školi glume i sportskog novinarstva. Beogradski bazeni, poput Taša, Banjice, Košutnjaka, 25. maja, sredom će biti besplatno dostupni svima koji poseduju đačku knjižicu.

Goran Kreclović, sekretar za sport i omladinu, rekao je da će, ukoliko interesovanje mladih bude premašilo očekivanja, biti otvorene nove radionice.

- Svaki učenik će, u zavisnosti od svog interesovanja, moći da učestvuje u nekoj od ponuđenih aktivnosti. Nijedno dete neće biti vraćeno. Broj programa povećavaće se u zavisnosti od interesovanja dece - rekao je Kreclović.

Dok je prošle godine najviše interesovanja vladalo za školu jahanja i plivanja, ove sezone, zahvaljujući našim teniskim zvezdama, očekuje se najezda u školi tenisa. Pored standardnih škola rukometa, košarke, odbojke i fudbala, za devojčice je planirana škola fitnesa. Oni malo agresivniji moći će da nauče tehnike karatea u klubu "Borča".

Za osobe ometene u razvoju, društvo "Delfin"organizuje program pod nazivom "Ka olimpijadi na naš način", dok će se sa mališanima iz Doma za nezbrinutu decu družiti volonteri iz centra "Duga".

Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu Skupštine grada njnjnj. beograd. rs, a u cilju promocije biće podeljeni štampani flajeri sa programom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.