Uvođenje reda oko Kalenić pijace

Izvor: Studio B, 09.Feb.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvođenje reda oko Kalenić pijace

Komunalna policija, inspektori gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove, radnici Gradskih pijaca i Gradske čistoće, uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u nedelju ujutro, počeli su akciju uvođenja reda oko Kalenić pijace.

Rezultat akcije je da su iz ulica u okolini Kalenić pijace, prvenstveno iz Njegoševe, uklonjeni svi nelegalni prodavci. Pokrenuto je šest upravnih postupaka i naplaćena jedna mandatna kazna. Ovog puta, roba koja se na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prodavala nije oduzimana.

Posle sprovedene akcije, sekretar Privremenog organa Goran Vesić je izjavio da je jutrošnja akcija samo prva u nizu koje će se stalno sprovoditi u okolini i drugih pijaca u Beogradu, naglasivši da je situacija na Vidikovcu i u Zemunu posebno teška.

- Konkretan povod za ovu akciju je otkrivanje i hapšenje osoba koje su u Zemunu iz gepeka automobila prodavali građanima kobasice za koje je utvrđeno da su pravljene od mesa uginulih životinja. Kao što je poznato, predsednik Privremenog organa Siniša Mali je naložio u petak vanrednu veterinarsku inspekciju mesa i mesnih prerađevina koje se prodaju na beogradskim pijacama. Sprovođenje ove veterinarske inspekcije nije formalno nadležnost grada, ali smo samostalno sproveli ove preventivne mere jer smatramo svojom obavezom da učinimo sve da zašitimo zdravlja građana. Nastavićemo sa ovakvim akcijama, prvo, jer se građani koji žive u okolini pijaca žale na nelegalne prodavce, na otpad koji ostavljaju na ulici i buku koju stvaraju. Ova akcija je i organizovana posle poziva i žalbi građana. Drugo, jer roba koja se prodaje van pijace, iz gepeka, nije bezbedna, sanitarno i veterinarski kontrolisana i kao takva nije dobro za građane da je koriste. I na kraju, prodavci koji prodaju robu van pijace ne plaćaju ni porez državi, a ni pijačne tezge i tako štetu imaju svi građani, a najviše savesni prodavci koji iznajmljuju tezge na pijacama, rekao je Vesić.

- Jutros su naši inspektori samo naplaćivali kazne i uklanjali nelegalne prodavce, ali nismo oduzimali robu izuzev mesnih prerađevina. Nelegalni prodavci našu meru treba da shvate kao upozorenje da prodaju više ne mogu da vrše na ulici i šansu da regularno zakupe tezge na pijacama. Ukoliko pokušaju ponovo da prodaju robu na ulici, sledeći put sledi odizimanje robe koja se nelegalno prodaje, istakao je sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić.

- Pozivamo građane Beograda da ne kupuju robu, posebno prehrambene prozivode, van pijaca i prodavnica. Ta roba nije ni bezbedna, niti je kontrolisana. Kupovinom takve robe ugrožavaju sopstveno zdravlje, rekao je sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.