Usvojena odluka o razrešenju direktorke Doma zdravlja N. Beograd

Izvor: S media, 04.Jun.2009, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena odluka o razrešenju direktorke Doma zdravlja N. Beograd

Gradsko veće Beograda usvojilo, na predlog gradonačelnika Dragana Djilasa, odluku o razrešenju direktorke Doma zdravlja "Novi Beograd" Katerine Vekić, saopšteno iz Uprave grada.

Predlog rešenja dostavljen je Skupštini grada na usvajanje, a u njemu se navodi da su, uvidom u informaciju o inspekcijskom nadzoru zdravstvenog inspektora izvršenog 29. maja u DZ "Novi Beograd" utvrdjene nepravilnosti u radu.

Djilas je ranije kazao da će predložiti Gradskom veću >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da donese takvu odluku zbog svega što se u toj zdravstvenoj ustanovi dogodilo.

Prema njegovim rečima, direktorka mora da bude smenjena, iako nema ličnu odogovrnost, jer je zdravstvena inspekcija utvrdila greške u radu u ustanovi kojom upravlja.

Šesnaestomesečna N.T. preminula je 31. maja na Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj ulici, a njeni roditelji navode da su je dva puta nosili na pregled u Dom zdravlja "Novi Beograd", odakle su ih lekari vraćali kući, smatrajući da je u pitanju virusna infekcija.

Inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila je da je tokom postavljanja dijagnoze i lečenja devojčice, koja je preminula od meningitisa, poštovana stručna procedura, ali i konstatovala ozbiljne propuste u medicinskoj dokumentaciji Doma zdravlja Novi Beograd.

Zdravstvena inspekcija dostavila je tužilaštvu sve izveštaje radi ispitivanja krivično-pravne odgovornosti, kao i Lekarskoj komori Srbije, kako bi se ispitala etičke odgovornost lekara koji su devojčicu lečili.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.