Usvojena Odluka o uređenju, održavanju grobalja i sahranjivanju

Izvor: Studio B, 17.Jun.2011, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena Odluka o uređenju, održavanju grobalja i sahranjivanju

Gradjani više neće moći da na grobljima ostavljaju hranu a kamenorezačke radnje da reklamiraju svoje usluge

Gradjani više neće moći da na grobljima ostavljaju hranu a kamenorezačke radnje da reklamiraju svoje usluge jer je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojena izmena odluke o uredjenju, održavanju grobalja i sahranjivanju. Za takve delatnosti kazne su višestruko uvećane. Tim izmenama precizirano je i ko ima pravo da bude sahranjen u Aleji zaslužnih gradjana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << .

U Aleji zaslužnih gradjana na Novom groglju nalazi se 650 onih koji su na razne načine zadužili našu zemlju. Od pisaca, glumaca do političara. Do sada nije bilo jasno precizirano ko ima pravo na tu počast.

Na osnovu novousvojenih kriterijuma, na to će imati pravo nosioci većih državnih priznanja Republike Srbije, počasni gradjani Beograda i članovi SANU.

U toku je i proširenje Aleje zaslužnih gradjana za 148 mesta koje svojim sredstvima izvodi preduzeće Pogrebne usluge.

Na osnovu nove odluke Skupštine grada, oni koji ubuduće na grobnim mestima budu ostavljali hranu biće kažnjavani, jer se na taj način stvara komunalni nered.

Preduzeća za izradu spomenika neće više moći da na grobljima reklamiraju svoje proizvode. Praksa da se u najtežm trenucima za porodicu pokojnika dele vizit karte biće sankcionisana.

Kazne za fizička lica su i do 50 hiljada dinara a za preduzeća koja se reklamiraju na grobljima i do milion dinara. Osim komunalne inspekcije, sprovodjenje tih mera kontrolisaće i komunalna policija.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.