Ušli na silu u svoje stanove

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 06:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ušli na silu u svoje stanove

Kupci 40 stanova u zgradi u ulici Ratka Mitrovića 146 na Ceraku juče su se u prisustvu policije na silu uselili u svoje nove domove. Oni su tri godine bili žrtve spora između investitora preduzeća „Stankom" i građevinske firme „Pionir invest", koja je čak angažovala i privatno obezbeđenje kako bi kupce sprečila da uđu u posed svojih novih stanova
Novim vlasnicima je dozlogrdilo da čekaju, pa su „naoružani" sudskim rešenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i uz pratnju policije krenuli da se suoče sa obezbeđenjem na ulazu u zgradu. Nakon višečasovnih pregovora i nagovaranja, pripadnici obezbeđenja su konačno pristali da se sklone, pokupili svoje stvari i otišli, a stanari su ušli u zgradu.
Kupci su po odobrenju Prvog osnovnog suda u Beogradu zamenili bravu i postavili nova ulazna sigurnosna vrata, a nezavisna komisija je popisala zatečeno stanje.
- U ugovorima koje smo potpisali prilikom kupovine kao jedini investitor navodi se firma „Stankom", koja nas je podržala u ovoj akciji, a od koje sada očekujemo da dovrši stanove - istakao je jedan od oštećenih sugrađana Draško Pavlović.
On je precizirao da u nedovršenim stanovima nedostaju pločice, parket i unutrašnja stolarija i da će, ako treba, sami dovršiti započetu gradnju, ali da objekte više neće napuštati.

Prema rečima stanara, dodatni problem je nastao kada se za sedam stanova pojavio drugi kupac, zamenivši postojeća sa blindiranim vratima.
- Ušli smo u zgradu i skinuli ta blindirana vrata sa ulaza u naš stan. Predstavnici „Stankoma" su nam obećali da će završiti stanove, međutim, danas su poslali svoje obezbeđenje da nam pomogne, ali nisu poslali radnike. Zvali smo majstore da nam naprave vrata, očekujemo da će sutra ujutru to biti gotovo. Naravno, vrata ćemo morati sami da platimo, iako smo ih već platili „Stankomu" - priča Jelena.
Prema ugovoru, stanari su u „sivoj fazi" potpisali ugovore o kupovini stanova u martu 2007. godine. Prema rečima kupaca, stanovi su isplaćeni odmah po potpisivanju ugovora, a useljenje je bilo predviđeno za nekoliko meseci.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.