Uskoro objedinjena turistička ponuda Beograda

Izvor: Kurir, 05.Jul.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro objedinjena turistička ponuda Beograda

BEOGRAD - Turistička ponuda Beograda biće uskoro objedinjena, najavili su danas predstavnici turističkih organizacija, agencije, hoteli, ugostitelji i prevoznici u Privrednoj komori Beograda.

Na sastanku "Beograd i organizacija velikih događaja" konstatovano je da je, uprkos dobrom radu i aktivnostima Turističke organizacije Beograda, potreban veći nivo koordinacije svih učesnika u pružanju turističkih usluga kako bi se turistima ponudili paketi usluga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Učesnici skupa su se složili da, iako pojedinačno postižu dobre rezultate, može mnogo toga da se uradi na poboljšanju turističke ponude i otklanjanju nedostatak koji mogu dosta da utiču na mišljenje turista.

Jedinstvena ponuda bi produžila boravak turista u srpskoj prestonici i to bi se u dobroj meri odrazilo na njenu privredu, istakao je sekretar Udruženja ugostiteljstva i turizma u beogradskoj komori Goran Janković.

"Beograd je centar mnogih dešavanja i zato bi trebalo srediti mnoge stvari, na primer bolje da se organizuje odvijanje saobraćaja, a ne da uvek imamo kolaps tokom održavanja velikih manifestacija", kazao je Janković.

On je rekao da će Privredna komora Beograda pokrenuti akciju sa "Srbijašumama" da se promovišu mnoga izletišta koja Beograd ima, kao i petnaestak jezera, jer većina Beograđana zna samo za Adu Ciganliju.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov je izjavio da je ta orgnizacija izdala brošuru sa svim dešavanjima u Beogradu u toku ove godine i da su omogućili turistima da na sajtu TOB - a dobiju sve neophodne informacije.

On je naveo da je tokom prva četiri meseca u Beogradu povećan dolazak turista za 15 odsto, a broj noćenja za oko 18 odsto i da se stalno beleži rast broja turista.

Veselinov je ukazao, na primer, da ne bi smelo da se dogodi da stranci kada dođu u Beograd zbog pojedinih teniskih mečeva ne mogu da nađu karte.

On je istakao da su naši ugostiteljski objekti među najboljim u Evropi po opremljenosti i kvalitetu usluge i sa cenama nižim i do 40 odsto u odnosu na restorane u evropskim zemljama

Predstavnici beogradskog hotela "Kontinental" su tom prilikom najavili da će taj hotel 16. jula prestati da radi pod tim imenom i da će u okviru svojih investicionih planova kompanija Delta Holding, u cijem sastavu se hotel nalazi, početi njegovu kompletnu rekonstrukciju zbog čega će biti zatvoren za goste.

Novi hotel sa pet zvezdica u sastavu lanca "IHG", pod brendom "Crowne Plaza", počeće da prima prve goste u septembru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.