Uručena specijalna šetalica trogodišnjem dečaku

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena specijalna šetalica trogodišnjem dečaku

Trogodišnji Maksim će od sada moći samostalno da se kreće i tako zadovolji svoju radoznalost pomoću posebne šetalice koju mu je poklonio Sekretarijat za dečju zaštitu.

Osim ove šetalice namenjene deci sa teškoćama u razvoju, gradska sekretarka Ljiljana Jovčić donela mu je i slatkiše i igračke. Maksim, koji odnedavno pohađa vrtić „Venčić" na Savskom vencu, jedno je od 197 dece sa smetnjama u razvoju koja su uključena u rad takozvanih razvojnih grupa po beogradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vrtićima.

- Brinemo o svoj deci koja žive na teritoriji grada, a pošto se Maksa nalazi u beogradskom vrtiću, tim pre je briga za njega intenzivnija. Pokrenuli smo inicijativu da se i ova deca postepeno uključuju u redovne vrtićke grupe, ali da bi se to postiglo, potrebno je pružiti dodatnu podršku i porodici, jer je jasno da su sva ortopedska pomagala vrlo skupa. Mi smo Maksi poklonili šetalicu, tako da on sada može sam da se kreće i da dotakne sve ono što želi, a može da izađe napolje i da šeta po ravnim trotoarima - rekla je Ljiljana Jovčić i najavila da će do 20. novembra na nivou svih opština biti formirane interresorne komisije, koje će se zajedno sa sekretarijatom brinuti da se svakom detetu pruži adekvatna dodatna podrška, kako ne bi ostalo zatvoreno u kući.

Maksimovi roditelji Dragan i Marija bili su više nego zatečeni današnjom posetom. Kako su nam rekli, mali Maksa je do sada bio isključivo njihova briga.

- Prijatno smo iznenađeni da se neko uopšte interesuje za naše dete. Zaista nismo očekivali ovako vredan poklon. Ova hodalica će mnogo značiti Maksi, kao i informacija koju smo upravo dobili da će on posle izvesnog vremena možda moći da krene i u redovan vrtić - kaže tata Dragan Lović.

Inače, oko 1.000 dece s lakšim teškoćama u razvoju već se nalazi u redovnim vrtićkim grupama. Posle Nove godine pri Sekretarijatu za dečju zaštitu biće aktivirana posebna linija „Dečji telefon", kako bi roditelji koji imaju ovakve probleme ili nedoumice mogli da dobiju odgovarajuće informacije na jednom mestu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Specijalna šetalica za trogodišnjeg dečaka

Izvor: Danas, 10.Nov.2010

Ljiljana Jovčić, sekretar za dečiju zaštitu, poklonila je specijalnu šetalicu za decu sa teškoćama u razvoju, trogodišnjem Maksimu Lovriću. On će od sada moći samostalno da se kreće.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.