Uručena priznanja „Zvezde Beograda

Izvor: Studio B, 21.Dec.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena priznanja „Zvezde Beograda"

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima je ove godine po treći put organizovala dodelu priznanja „Zvezde Beograda" udruženjima za najbolje projekte finansirane iz budžeta grada Beograda tokom 2012. godine.

Posebno dizajnirane statue u Starom dvoru uručili su član Gradskog veća Darko Božić, sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i pomoćnik sekretara za sport i omladinu Nemanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Radović.

Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, istakao je da je cilj ove akcije da se dodatno afirmiše partnerstvo grada Beograda i udruženja i približe aktivnosti civilnog sektora javnosti.

- Ovo je jedan simboličan gest pažnje za uloženi trud koje su organizacije civilnog društva uložile u razvojnim procesima grada i pružile partnerstvo i podršku naporima resornih sekretarijata u onim oblastima u kojima one deluju - rekao je Šehović.

Darko Božić podsetio je da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu tokom 2012. godine organizovao pet javnih konkursa. U ovoj oblasti priznanja „Zvezde Beograda" dobili su Udruženje invalidskih preduzeća „UIPS", Forum mladih sa invaliditetom, Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Beograd, Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Beograda i Gradska organizacija penzionera Beograda.

- Tri konkursa su bila za projektne aktivnosti, dva za programske aktivnosti, a sve u cilju unapređenja socijalne zaštite u gradu Beogradu. Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i tokom 2103. godine nastaviti dobru saradnju sa nevladinim organizacijama i udruženjima građana - rekao je Božić.

Udruženja Prijatelji dece Beograda i „Snaga optimizma" takođe su poneli priznanje „Zvezde Beograda" za projekte koje je tokom ove godine finansirao Sekretarijat za sport i omladinu.

-Drago mi je što smo tokom protekle godine, u kojoj smo se susreli sa jako puno problema, svi zajedno pokazali izuzetnu volju i trud i na pravi način ispunili naše ciljeve i zadatke - poručio je Nemanja Radović.

Sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan ukazao je da neki podržani projekti nemaju samo lokalni značaj, već i internacionalni, kao što je slučaj sa filmom „Posle bombi" reditelja Boška Savkovića, koji je proglašen za najbolji kratki ekološki film u svetu. Ovaj film danas je takože prikazan u Starom dvoru.

- Podsećamo da bez razvijenog civilnog sektora nema ni razvijene države. Drago mi je da nevladine organizacije dobijaju pravi oreol onoga što predstavljaju u našem društvu, obavljajući sve one poslove koje grad i država ne mogu da urade bez saradnje sa njima. Mi smo proteklih godina višestruko povećavali budžet za rad nevladinih organizacija i veoma smo zadovoljni onim što postižemo zajedno sa nevladinim sektorom - rekao je Trivan, koji je ovu statuu uručio i Udruženju „Supernatural" za organizaciju istoimenog ekološkog festivala na Ada Huji.

Među ovogodišnjim laureatima našlo se i Udruženje „Roditelj" za projekat „Roditeljski info-centar - prve godine su najvažnije", kojima je nagradu uručila gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu. Ona je ukazala da ovaj sekretarijat u svom sistemu predškolskog obrazovanja i vaspitanja zbrinjava oko 60.000 dece, uzrasta od osam meseci do polaska u školu.

- Udruženje „Roditelj" je sve ove godine, otakako postoji naš sekretarijat, bilo putokaz šta još treba da se uradi u sistemu predškolstva, kako bi se roditeljima pružio što veći stepen usluga i kako bi smo osnažili kapacitet porodice. Mi smo sa velikim zadovoljstvom realizovali ovaj projekat i nadamo se da će, na osnovu onoga što je pokazao, to ubuduće biti još jedna od takozvanih servisnih usluga koja će se pružati u okviru predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda - napomenula je Ljiljana Jovčić.

Gorica Štipina, pomoćnica sekretara za kulturu, uručila je priznanja „Zvezde Beograda" Udruženju harfista i prijatelja harfe Srbije, Centru za vizuelne komunikacije i izdavaštvo „Kvadrat" za organizaciju Festivala „Sedam veličanstvenih", Udruženju „Treći trg" za organizaciju Beogradskog festivala poezije i knjige, Udruženju „STAND UP.RS" za organizaciju istoimenog festivala, kao i Udruženju „Krokodil".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.