Uručena pomoć Svratištu za decu

Izvor: S media, 13.Jul.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena pomoć Svratištu za decu

Gradski sekretar za inspekcijske poslove Gorjana Obrenović uručila hranu i sredstva za higijenu zaposlenima u Svratištu za decu ulice u Krfskoj 7a, saopšteno iz Gradske uprave.

Kako se navodi, pomoć za korisnike Svratišta kupili su zaposleni u tom sekretarijatu.

"Radeći u humanitarnim patrolama, radnici Sekretarijata za inspekcijske poslove osetili su potrebu da skupe novac i obezbede humanitarnu pomoć deci koja koriste usluge Svratišta. Znamo da u septembru >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << polaze u školu, pa ćemo nastojati da im do tada nabavimo i školski pribor", kazala je Obrenović.

Humanitarne patrole počele su da rade 1. jula, a čine ih zaposleni u sekretarijatima za inspekcijske poslove i dečju i socijalnu zaštitu, kao i licencirani policajci.

Cilj programa, u koji je uključen i Centar za integracije mladih, bio je da se pomogne deci koja prose i da se utvrdi da li su ugrožena, kao i da se, uz pomoć Sekretarijata za zdravstvo, utvrdi da li su zdrava i da im se pruži pomoć ako nisu, navodi se u saopštenju.

"Sekretarijat za inspekcijske poslove nastaviće rad u humanitarnim patrolama, kako bi se do kraja sprovela socijalizacija dece sa ulice", kazala je Gorjana Obrenović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.