Uništena bomba na gradilištu Beograda na vodi

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena bomba na gradilištu "Beograda na vodi"

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu, uništena je.

Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.

Kako javlja reporterka N1, prilikom detonacije video se samo mali oblak dima, nije bilo nikakvog potresa niti se čuo zvuk, pošto je bomba bila prekrivena velikom količinom peska.

Izvor: >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << N1

Zbog bezbednosti su bile zatvorene ulice Savska 19-35 i poprečne ulice, Brodarska, kao i deo auto-puta u zoni mosta "Gazela". Celokupani saobraćaj u okolini bio je zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije uspešno uništili avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata na lokaciji gradilišta "Beograd na vodi", bez ikakvih posledica po imovinu i živote građana.

"Sve što je planirano operativnim planom za uništenje bombe sprovedeno je u potpunosti i do kraja i ovom prilikom želim i da ih pohvalim i da se zahvalim svim pripadnicima Uprave za civilnu zaštitu, timove za NUS - Sektora za vanredne situacije i svim pripadnicima direkcije policije koji su danas u velikom broju obezbeđivali ovaj događaj", naglasio je Marić.

Izvor: N1/MUP Srbije

Bomba je nedavno nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od kojih je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, zbog čega nije smela da bude pomerana, već kako su objasnili nadležni, bezbedno uništena na licu mesta.

Gradska uprava je prenela da se efekti detonacije mogu osetiti u radijusu do 500 metara, dok su najbliže zgrade udaljene 400 metara, te se njihovim stanarima savetuje da spuste roletne, da zatvore prozore i da nikako ne izviruju kroz prozore.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deaktivirana bomba na gradilištu "Beograda na vodi"

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2017

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu je deaktivirana...Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu...Zbog bezbednosti su bile...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.