Umro profesor Radovan Bigović

Izvor: Studio B, 01.Jun.2012, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro profesor Radovan Bigović

Protojerej-stavrofor, profesor Radovan Bigović, preminuo je noćas u Beogradu, potvrđeno je u beogradskoj Patrijaršiji.

Bigović je rođen u Nikšiću 1956. godine. U Beogradu je završio dva fakulteta - Pravoslavni bogoslovski, na kome je i doktorirao i Filozofski u grupi za folozofiju. U dva mandata je bio dekan Pravoslavno bogoslovskog fakulteta.

Smatra se jednim od najvećih teologa današnjice. Bio je član Udruženja književnika Srbije, i urednik filozofsko-teološke >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << biblioteke "Službenog glasnika" Republike Srbije.

Pored knjiga objavio je oko sto studija, članaka i eseja u raznim časopisima u zemlji i inostranstvu. Posebno se bavio odnosima Crkve i društva. Bio je vršilac dužnosti starešine manastira Svetog Arhangela Gavrila u Zemunu.

Jedan je od osnivača Hrišćanskog kulturnog centra i njegov višegodišnji predsednik. Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Zlatnog beočuga Kulturno-prosvetne zajednice Beograda i plakete zaslužnog graĐanina Zemuna.

Oženjen je, otac dvoje dece. U Patrijaršiji kažu da će detalji oko datuma i mesta sahrane profesora Bigovića biti objavljeni naknadno.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo teolog Radovan Bigović

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2012

Profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu i protojerej-stafrofor Radovan Bigović iznenada je umro u 57. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Beogradu umro profesor Radovan Bigović

Izvor: Politika, 01.Jun.2012

BEOGRAD - Protojerej-stavrofor, profesor Radovan Bigović, preminuo je noćas u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u beogradskoj Patrijaršiji...Bigović je rođen u Nikšiću 1956. godine. U Beogradu je završio dva fakulteta - Pravoslavni bogoslovski, na kome je i doktorirao i Filozofski u grupi za filozofiju....

Nastavak na Politika...

Preminuo profesor Radovan Bigović

Izvor: Šumadija Press, 01.Jun.2012

Protojerej-stavrofor, profesor Radovan Bigović, preminuo je noćas u Beogradu, potvrđeno je u beogradskoj Patrijaršiji.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.