Uhapšeni osumnjičeni za višestruka kriminalna dela

Izvor: Studio B, 12.Feb.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za višestruka kriminalna dela

Beogradska kriminalistička policija uhapsila je četvoricu muškaraca u tri odvojene akcije, osumnjičene za trgovinu narkoticima, falsifikovanje novca i obijanje automobila.

Poslednjih meseci policija je pojačala kontrolu i proveru svih sumnjivih objekata u prestonici, a prema statističkim podacima broj krivičnih dela u januaru se u odnosu na prošlogodišnji period smanjio za 13 odsto.

19-godišnji G. V. uhapšen je kada je policija u stanu koji je iznajmljivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Batajnici pronašla drogu i oružje. Oko 200 grama amfetaminske droge spid, dve digitalne vagice za merenje, pištolj škorpion sa prigušivačem i veća količina municije bili su sakriveni u frižideru i među garderobom osumnjičenog. Inspektori su pronašli i četiri televizora za koje se pretpostavlja da su ukradeni.

Još jednom kradljivcu stavljene se lisice na ruke. Sumnja se da je 30-godišnji Sali M. od početka godine obio oko 60 automobila, iz kojih je krao navigaciju i cd plejere. Da bi došao do automobila, lopov je razvaljivao ulazna vrata zgrada i podzemnih garaža na Vračaru, Zvezdari i Paliluli.

I dok su jedni bavili krađom stvari i novca, drugi kao, 23-godišnji M.S nelegalno su proizvodili i distribuirali novac. On je uhapšen pod sumnjom da je u svom stanu napravio neutvrđeni broj falsifikovanih novčanica i, zajedno sa još jednom maloletnom osobom, puštao ih u opticaj na raznim prodajnim mestima. Pronađeni su falsifikati novčanica od 500 i 1.000 dinara. Tokom hapšenja kod osumnjičenog je pronađeno 10 falsifikovanih novčanica od 500 dinara, a pretresanjem stana pronađene su još 33 falsifikovane novčanice istog apoena, kompjuter i alat pomoću kojeg je izrađivao falsifikovani novac.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.