Učionica biljnog i životinjskog sveta

Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učionica biljnog i životinjskog sveta

Završetak izgradnje Vizitorskog centra na Velikom ratnom ostrvu, u kome će posetioci moći da vide, čuju i upoznaju biljni i životinjski svet, glavni je zadatak JKP "Zelenilo Beograd" za ovu godinu.

Prema najavi Slobodana Stanojevića, rukovodioca Sektora za zaštićena prirodna dobra tog preduzeća, kula visine 14 metara i površine 300 kvadrata predstavljaće centralni objekat na Velikom ratnom ostrvu.

-Vizitorski centar će poboljšati rad u proučavanju zaštićenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vrsta ptica, vodozemaca, slepih miševa, riba, pečuraka i ostalog rastinja na ostrvu. Novi centar će omogućiti da prolećni i jesenji kamp, u kome učestvuju studenti Biološkog, Šumarskog i Poljoporivrednog fakulteta, a koji se svake godine organizuje o trošku "Zelenila", budu sadržajniji i produktivniji - rekao je Stanojević.

Ove godine planirano je da se uradi i pristanište na delu plaže "Lido", koje pripada "Zelenilu Beograd", i koje bi omogućilo da se nesmetano pristaje brodićima tokom cele godine. Stanojević je podsetio da na ostrvu boravi 24-časovna dežurna služba "Zelenila", koja je angažovana na uređenju prostora, a ovo javno preduzeće organizuje i besplatne turističke posete na nedeljnom nivou, od aprila do oktobra, gde posetioce sa karakteristikama ostrva upoznaju stručni vodiči.

R. N.

 


Ko je dao Dozvolu da se gradi i betonira po VRO koje je Zaštićeno dobro?

Da li neko uopšte ima neki odobreni projekat ili samo crtež na papiru?

Na sve strane se gradi nelegalno, a vlast samo gleda ili i sama učestvuje u

'divljoj gradnji', kao nap. kod pumpe u centru Zemuna o čemu može da se

vide slike i pročita na : starizemun.blogspot.com

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Izgradnja Vizitorskog centra

Izvor: S media, 08.Feb.2010, 16:45

Završetak izgradnje Vizitorskog centra na Velikom ratnom ostvu, u kome će posetioci moći da vide, čuju i upoznaju biljni i životinjski svet, glavni je zadatak za ovu godinu "Zelenila Beograd", ocenio je danas rukovodilac Sektora za zaštićena prirodna dobra tog preduzeća Slobodan Stanojević....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.