Učenici iz Beograda nagrađeni za ideju pametnih stepenica

Izvor: N1 televizija, 19.Dec.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici iz Beograda nagrađeni za ideju pametnih stepenica

Četiri učenika četvrtog razreda Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" osvojila su 25.000$ u kriptovaluti Dash za svoju ideju pametnih stepenica koje proizvode struju.

Nagrada je dodeljena u okviru takmičenja za urbane inovacije – „Smart City Challenge Serbia“ koje se održavalo prethodna tri meseca u centru za tehnološko preduzetništvo ICT Hub.

Pored ove velike nagrade, pobednički tim je osvojio i putovanje u Tel Aviv kako bi prezentovao svoju ideju pred >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << potencijalnim investitorima.

Organizator takmičenja Đorđe Đorđević iz Udruženja BEUM ističe da je jedan od ciljeva ovog takmičenja bilo podizanje svesti o važnosti implementacije novih tehnologija u razvoj urbanih sredina. "Današnje planiranje daljeg razvoja gradova prosto je nezamislivo bez primene najnovije tehnologije. Rešenja poput ovog koje je pobedilo na našem takmičenju doprinose održivijim urbanim zajednicama koje manje zagađuju, optimizuju svoje resurse i daju svojim građanima više kvalitetnog sadržaja, istovremeno podstičući lokalne inovacije koje dolaze od fantastičnih mladih ljudi", izjavio je Đorđević.

Takmičenje "Smart City Challenge Serbia" održava se drugu godinu za redom u organizaciji Udruženja BEUM i ICT Hub-a, a uz podršku fondacije "Fridrih Nauman", Ambasade Izraela u Srbiji, softverske kompanije "30Hills" i organizacije "Dash Srbija".

Deset startap timova bilo je odabrano da pohađa intenzivan program obuke tri meseca, gde su naučili kako da definišu svoju ideju, prilagode je tržištu, kako da komuniciraju sa potencijalnim klijentima i mušterijama, ali i kako da razviju svoj poslovni model.

Iako veoma mladi, pobednici takmičenja već jasno znaju kako da pametno investiraju nagradu koju su dobili.

"Novčanu nagradu ćemo iskoristiti za dalje usavršavanje proizvoda kao i za samo usavršavanje tima, jer nam je sam program takmičenja pokazao koliko je znanje važno", naveo je Nikola Opačić, član pobedničkog tima "Digital G".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Učenici četvrte godine sa najboljom idejom osvojili 25.000 dolara i put u Tel Aviv

Izvor: Blic, 19.Dec.2017

Učenici ETŠ "Nikola Tesla" osvojili su 25.000 dolara u kriptovaluti "Dash" pobedivši na takmičenju "Smart City Challenge Serbia" sa projektom pametnih stepnica koje proizvode struju...Osim novčane nagrade, učenici četvrtog razreda ove škole osvojili su i putovanje u Tel Aviv kako bi prezentovali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.