UŽIVO ROK SPEKTAKL na Tašu: Vatromet na otvaranju, romantika uz Pilote

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO ROK SPEKTAKL na Tašu: Vatromet na otvaranju, romantika uz Pilote

Tek rekonstruisani stadion Tašmajdan večeras je otvoren u punom sjaju i to rok koncertom koji je okupio hiljade Beograđana. Uz ovacije publike pesmom "Ludo Luda" počeo je koncert grupe Van Gog.

Odmah posle Van Goga zasvirali su Piloti. Parovi ovo kao da su jedva dočekali, pa su romantični zagrljaji i ples pratili nežne tonove pesama ovog benda. Pesma "Sanjam da si tu" kojom su Piloti započeli svoj nastup, posetioce je "naterala" na ples.

I omladina vapi za dobrim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rokom. Luka Đukanović (19) kaže da je ovo najbolji koncert u protekle dve godine, a i ostatak publike se slaže sa njim.

- Isplatilo se čekati ovaj koncert i nadamo se da će ih još biti ovde - pričaju Željko Dimitrijević (18).

Marija D. (17) dodaje da joj se jako sviđa kako stadion izgleda.

I mlade generacije stasavaju na Tašu. Milana Trkulju zatekli smo sa ćerkom koju je redovno dovodio na stadion, a sada je prilika i da zajedno uživaju u koncertu.

- Kao malu smo je dovodili ovde na sportove, počev od ritmičke gimnastike, klizanja i trčali smo u krug po stadionu koji je bio oštećen i nisu nam smetali ni kiša ni vetar. Još u utorak smo obišli stadion na tribinama i kupili karte na biletarnici - priča Trkulja.

Spektakl je počeo vatrometom koji je ispunio nebo iznad Taša, a nakon nekoliko minuta posetioci su poglede uprli na binu.

Frontmen Van Goga kazao je za RTS da je Taš mesto gde su odrastali, stasali, imali prve ljubavi, ali i pravili bend.

- Čast nam je da posle 2004. godine ponovo nastupamo na Tašu. Odričemo se našeg honorara i od naše zarade kupićemo skrin mašinu za rano skeniranje sluha kod beba - kazao je Đule.

Naša reporterka sa lica mesta kaže da je spektakl počeo dečjim horom "Čarolija". Mališani obučeni u "rokerske" kožne jaknice razdragali su publiku pre početka svirki rok muzičara.

Večeras sviraju i Riblja čorba, Van Gog, Električni orgazam, Piloti, Galija...

Interesovanje za ovaj koncert bilo je ogromno, pa je tiraž od 9.000 karata planuo. Cena je simboličnih 100 dinara, a sav prihod od prodatih karata usmeren je za izgradnju Prihvatilišta za decu.

Radovi na obnovi stadiona započeti su u septembru 2011. godine. Njegova izgradnja počela je 1952. godine na mestu nekadašnjeg kamenoloma u Beogradu, a svečano je otvoren 1954. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spektakl na otvaranju oživljenog Taša

Izvor: Mondo, 22.Apr.2016

Velikim koncertom i vatrometom, večeras je u Beogradu otvoren rekonstruisani stadion "Tašmajdan”, koji je i zvanično predat Beograđanima i gostima glavnog grada...Foto: Beoinfo..Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je tom prilikom da je želja grada bila da se upravo na ovakav način obeleži...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.