UTOČIŠTE

Izvor: Kurir, 18.Avg.2010, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UTOČIŠTE

Za mesec dana biće završena izgradnja novog stacionara za dnevni boravak osoba ometenih u razvoju, koji će se nalaziti u Šekspirovoj

Za mesec dana osobe sa smetnjama u razvoju imaće novo utočište!

Do tada će biti završena izgradnja novog dnevnog boravka u Šekspirovoj ulici na Voždovcu.

Ovo je potvrdio Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda.

U pitanju je novi, moderni objekat, površine 1.600 kvadratnih metara, u kom će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mesta za 100 štićenika. Oni trenutno koriste potpuno neprilagođene barake, koje se nalaze pored gradilišta.

- Roditeljima dece sa smetnjama u razvoju dajem čvrsto obećanje da će svaka opština u Beogradu dobiti svoj dnevni boravak u kojem će deca moći da budu zbrinuta dok roditelji rade - rekao je Krkobabić i precizirao da će „plac na kojem se sada nalaze barake i dnevni boravak biti iskorišćen za izgradnju stacionara za trajni smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju".

- Građevinska sezona je u znaku izgradnje i rekonstrukcije mostova u Beogradu. A ovo što se ovde gradi je svojevrstan most. To je mnogo bitan most, koji nam pomaže da prevalimo te razlike koje nas dele, pre svega od naših mladih prijatelja koji imaju određene zdravstvene tegobe, koje život nije štedeo. Na ovaj način uspostavljamo pun kontakt s njima i vraćamo im dostojanstvo - kazao je Krkobabić.

Svi uslovi za život

Dnevni boravak u Šekspirovoj imaće radionice za radno-okupacionu terapiju, fizijatrijski blok, fiskulturnu salu, učionice i senzornu sobu, kuhinju i trpezariju. U dvorištu će se nalaziti nekoliko sportskih terena, a zgrada će biti pod video-nadzorom.

Za izgradnju boravka utrošeno je 166 miliona dinara iz beogradskog budžeta, dok će za opremanje objekta biti izdvojeno još 20 miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Milan Krkobabić obišao gradilište Dnevnog boravka u Šekspirovoj

Izvor: YU-Build.rs, 18.Avg.2010

Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić obišao je danas gradilište prvog namenski građenog Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj ulici i uverio se da radovi na njegovoj izgradnji napreduju predviđenom dinamikom.Očekujem da će objekat, sa čijom se gradnjom krenulo u ovo...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.