USELJENJE U STANOVE NA VOŽDOVCU U APRILU

Izvor: Kurir, 20.Dec.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USELJENJE U STANOVE NA VOŽDOVCU U APRILU

Na površini od oko 434.000 kvadratnih metara biće izgrađeno 4.616 stanova, raspoređenih u 44 objekta, a cena kvadrata biće od 1.250 do 1.290 evra sa uračunatim porezom na dodatu vrednost

BEOGRAD - U nove stanove, koji se grade na prostoru bivše kasarne "Stepa Stepanović" na Voždovcu, građani će se useliti krajem aprila ili početkom maja, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić i dodao da je u ovom trenutku Srbija veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradilište.

Na površini od oko 434.000 kvadratnih metara biće izgrađeno 4.616 stanova, raspoređenih u 44 objekta. Cena kvadrata biće od 1.250 do 1.290 evra sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.

Dulić je tokom posete gradilištu rekao je da gradnja stanova na Voždovcu jedan uspešan državni projekat i da je to veliki uspeh ne samo građevinske direkcije već i ministarstva i cele Vlade.

"Ovakvih projekata u budućnosti će biti još. Gradnju stanova na Voždovcu smo počeli u januaru, a završićemo ih u aprilu ili maju naredne godine. To je nešto što se ne viđa često", izjavio je Dulić.

Prema njegovim rečima, subvencionisani stambeni krediti biće i u narednoj godini, i za njih su obezbeđena povoljna sredstva, da ukoliko ih bude i više nego što treba u narednom rebalansu budžeta obezbedimo dodatna sredstva.

"Proširiće se lista onih porodica koje mogu da pristupe subvencionisanim stambenim kreditima, pomeriće se granica godina članova domaćinstva, primanja i omogućiće se kroz još neke olakšice da što više ljudi kupi stanove", objasnio je Dulić.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić izjavio je da će svi stanovi koji se grade na prostoru bivše kasarne biti energetski efikasni.

"Rađeni su sendvič zidovi sa termo izolacijom od kamene vune, zatim prozori sa minimalnim gubitkom toplote. Svi ti stanovi će po metru kvadratnom trošiti oko 60 vati energije", rekao je Grujić.

Građevinska direkcija Srbije do sada je prodala više od 1.300 stanova, a još 250 je rezervisano.

U prodaji će uskoro biti oko 1.000 novih stanova, uglavnom manje kvadrature, jednoiposobnih i dvosobnih od 35 do 50 kvadratnih metara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.