UČENICI SPORTSKE GIMNAZIJE KRENULI NA ČASOVE

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UČENICI SPORTSKE GIMNAZIJE KRENULI NA ČASOVE

Učenici Sportske gimnazije danas pohađaju nastavu, ali ukoliko se u naredna tri dana ponovi dojava o postavljenoj bombi časova neće biti dok se situacija ne reši, saopštio je Forum beogradskih gimnazija.

Odluku o vraćanju đaka u klupe doneo je Krizni štab te gimnazije na jučerašnjoj sednici procenjujući situaciju i vodeći računa o interesu učenika, koji su u proteklih mesec i po dana zbog 30 lažnih dojava o podmetanju bombe izgubili više od 800 časova.

Profesori >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekuju da Vlada Srbije u što kraćem roku ispuni zahteve koje su predstavnici učenika i profesora izneli u petak nakon protestnog "školskog časa" ispred zgrade vlade. Oni su tražili da im se omogući da Sportska gimnazija postane zvanični korisnik dela zgrade na Senjaku, u koju je privremeno smeštena i koristi je zajedno sa Vojnom gimnazijom.

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Miodrag Sokić rekao je da je ta zgrada vlasništvo Ministarstva odbrane i da zato osim policijskog pretresa nakon dojava sledi i intervencija vojske, pa đaci i profesori ostaju van zgrade tri do četiri sata i gube puno od nastave.

Krizni štab odlučio je da 15. decembra u prostorijama Sportske gimnazije održi savet roditelja, a istog dana zasedaće i Glavni odbor Foruma beogradskih gimnazija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.