U tuči povređena četiri maturanta

Izvor: Blic, 06.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U tuči povređena četiri maturanta

Maturanti Osme beogradske gimanzije Nikola R., Marko P., Marko B. i Stefan T., koji su juče rano ujutru povređeni u tuči ispred splava „Lukas", posle ukazane pomoći u Urgentnom centru pušteni su kući. Svo četvoro zadobilo je povrede glave.



Tuča se dogodila nakon maturskog slavlja, između pet i šest sati na splavu „Lukas” i u njoj je učestvovalo oko tridesetak maturanata Trgovačke škole i Osme beogradske gimnazije. Do sukoba je došlo nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maturskog slavlja, a ko je započeo „kavgu" znaće se tek nakon istrage. Prema tvrdnji povređenih mladića, njih je nešto pre šest sati ujutru ispred splava napala veća grupa momaka.

- Prema onome što su đaci rekli, njih je napala grupa dečaka. Kad su ih stigli počeli su da ih tuku. Jednog su flašom povredili i rasekli mu glavu, dok drugi tvrdi da su mu grlić boce nabili u rame. To je ono što su meni rekli, a policija će već utvrditi šta se desilo - kaže za „Blic" Irena Brajović, direktorka Osme beogradske gimnazije.

Učenici Osme gimnazije su to veče proslavljali maturu u Hotelu „Jugoslavija" odakle su prema rečima direktorke otišli trezni. Ipak, u policiji i Urgentnom centru kažu da su vinovnici tuče bili u vidno alkoholisanom stanju.

- Nemam izveštaj policije, ali na svu sreću niko od đaka nije ozbiljnije povređen. Ne znam šta se desilo, čula sam dve verzije jedna da su ih izazivali i napali gosti splava, a druga da su se međusobno potukli. U „Hajatu" gde je to veče bila matura je sve proteklo u besprekornom redu, ali ovo posle je strašno. Ceo taj period maturskih slavlja je jako stresan za nas i ne mogu da se ne zapitam zašto na splavove primaju decu u četiri sata ujutru kad se zna da su tada „bez kočnica" - priča Vesna Živanović, direktorka Trgovačke škole.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.